DOLAR 32,5650
EURO 34,9596
ALTIN 2.447,87
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

iPhone ve iPad Apple Pencil desteğine kavuşuyor!

27.03.2018
A+
A-

Apple, 27 Mart’ta Chicago’daki Lane Tech High School’da eğitim odaklı bir etkinlik düzenleyecek. Şirket canlı yayınlanmayacak etkinlikle ilgili videoyu etkinlikten bir süre sonra yayınlayacağını duyurdu.

27 Mart etkinliğinin duyurusunu gören birçok kişi Apple Pencil‘ın bu etkinlikte önemli bir yer tutacağını tahmin etmiştir. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo bu etkinlikte 9.7 inçlik uygun fiyatlı bir iPad tanıtılacağını iddia ediyor. Kuo’ya göre bu iPad Apple’ın akıllı kalemi ile uyumlu olacak.

Kuo, yeni iPad’in piyasaya sürülmesi ile birlikte 4.5 milyon olan Apple Pencil satış rakamının 10 milyon adete kadar çıkacağını düşünüyor. Güvenilir analist akıllı kalem desteğinin iPad ile sınırlı kalmayacağını iddia ediyor.

iPhone fiyatları her an artabilir!

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı son açıklamalarından birinde Çin’de üretilen 1300 ürünün fiyatının yüzde 25 zamlanacağını açıkladı. iPhone fiyatlarının da artması bekleniyor.

Kuo’ya göre Apple bu yıl piyasaya süreceği en az bir iPhone için akıllı kalem desteği sunacak. Analistin bahsettiği iPhone modelleri 5.8 ve 6.5 inç OLED ekranlı olanlar. 6.5 inç ekranlı modelin akılı kalem uyumlu olma ihtimali yüksek.

Apple’ın iPad Pro modelleri dışındaki iPad modelleri için kalem desteği sunması Apple Pencil’ın eğitim amaçlı kullanımını artırmaya yönelik bir çaba olarak değerlendirilebilir. iPhone X Plus olarak anılan modelin akıllı kalem uyumluluğu olursa şirketin Samsung Note serisi ile rekabeti için önemli bir adım olabilir. Fakat Apple’ın kalemi ayrı olarak satacağını unutmamak gerek.

:: Akıllı kalem desteğinin genişlemesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.