DOLAR 32,2332
EURO 35,0807
ALTIN 2.503,49
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

iPhone ve iPad Almak İçin Böbreğini Satan Genç, Yatalak Kaldı

16.11.2020
A+
A-

İnternette paylaşılan bazı içerikler, milyonlarca kişiye ulaşıp viral hale geliyor. Bunlar arasında kimi zaman videolar, kimi zamansa fotoğraflar yer alıyor. Bu haberimizde ise sizlere, bugüne dek onlarca kez gördüğünüz bir internet şakasının, ne gibi sonuçlara yol açabileceğinden bahsedeceğiz.

Genelde yeni bir iPhone piyasaya sürüldüğünde gördüğümüz söz konusu içerik, ödeme yönteminin böbrek olarak seçilmesi. İnsanlar, maddi anlamda ulaşmaları güç olan ürünleri, böbreklerinden bir tanesini satarak alacaklarını söylüyorlar. Elbette bu genel olarak bir şaka ancak Çinli bir adam, bir iPhone satın alabilmek için böbreğini gerçekten de sattı. Olayın ardından yaşananlarsa, akıllara durgunluk verecek türden.

İşte, pek çok kez gördüğünüz o viral içerik

Ödeme Yöntemi: Böbrek

Wang Shangkun isimli gencin ailesi, Çin’in en yoksul bölgelerinden bir tanesinde yaşıyordu. iPhone alabilmek için böbreğini satmaya karar verdiğinde 17 yaşında olan Shangkun, internet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda, birileriyle iletişime geçmeyi başarmıştı. Böbreğini satabilmek için yasadışı bir ameliyat geçiren adam, bu işlemden 3,000 dolar kazandı. Ancak gelen son bilgilere göre Shangkun, artık ömrünün sonuna kadar yatalak kalacak.

Talihsiz genç, böbreğini sattıktan sonra kendisine bir iPhone 4 bir de iPad 2 satın aldı. Ancak evine gittiğinde ailesinin baskısına daha fazla dayanamayan genç, ürünleri satın alabilmek için böbreğini sattığını itiraf etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan gencin annesi, oğlunun itirafı sonucunda neye uğradığını şaşırdığını belirtti.

Böbrek ameliyatı sonrası kesikler

Shangkun, artık 20 yaşında olan bir genç. Ancak ameliyat sonrası bakım eksikleri ve böbrek ameliyatının verdiği hasarlar, onun hayatını doğrudan etkiledi. Büyük bir enfeksiyonla karşı karşıya kalan gencin, sağlam olan diğer böbreği de çalışmaz hale geldi. Artık her gün diyalize girmek zorunda kalan gencin ne kadar ömrü kaldığı, şu an için bilinmiyor.

Bu arada, yaşanan olay yetkili kurumlar tarafından da soruşturma konusu oldu. Gencin irtibata geçtiği kişileri tespit eden kolluk kuvvetleri, aralarında cerrahların da olduğu 9 kişiyi tutukladılar. Bu 9 kişiden 5’i, doğrudan organ satışı yapmakla suçlandı. İşin daha da ilginç yanı ise mahkeme, olay sonucunda Shangkun ve ailesine 300 bin dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Evet, bu para Shangkun’un onlarca iPhone almasını sağlayabilir ancak giden sağlık, ne yazık ki bir daha asla gelmeyecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.