DOLAR 32,4488
EURO 34,7445
ALTIN 2.436,93
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

iPhone SE vs iPhone XR – Eski, yeniyi geçti mi?

21.06.2020
A+
A-

iPhone SE, uzun zamandır beklenen bir telefondu ve uygun fiyatı ile karşımıza çıktı. iPhone XR ise geçtiğimiz yılın en yerinde fiyatlı iPhone’uydu. Peki iki model aleyhinde karşıya gelince son şart ne oldu? Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.

iPhone SE özellikleri bizlere neler sunuyor?

iPhone SE tasarımı, iPhone 8 ile en ince ayrıntısına kadar aynı. Arkası ve önü cam, yanları ise alüminyum olan telefonun kalınlığı 7.3 mm, ağırlığı ise 148 gram. Apple’ın yerinde fiyatlı telefonunun ekranı 4.7 inç büyüklüğünde. Bu ekran 750×1334çözünürlüğe sahip. Telefonda kullanılan Touch ID teknolojisi ile beraber ekran kasa oranı çentik olmamasından dolayı yüzde 65.4 oranında karşımıza çıkıyor. Keza bu ekran, bahsettiğimiz değerler ile beraber 326 ppi değerine ulaşıyor. Telefonun ekranı 625 nitparlaklık verebiliyor.

Telefon işlemci tarafında Apple’ın en zinde işlemcisi Apple A13 Bionic’i kullanıyor. Bu işlemciye, 64, 128 ve 256 GB depolama alanı boyutlarında 3 GB RAM eşlik diyor. iOS işletim sistemi, bu RAM seviyesini başarılı bir şekilde kullanabiliyor. Telefonun 2 farklı kamerası var. Arka kamera 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f.1/8 diyaframa sahip. Bu kamera 4K 60 FPS video çekebilmenin yanı sıra yazılımsal olarak çoğu nitelik ile destekleniyor. Yeni nesil akıllı HDR gibi teknolojiler bu telefonda epeyce başarılı çalışıyor. Telefon tek kamera ile 6 ayrı portre modunu çalıştırabiliyor. Telefonun önündeki kamera ise 7 Megapiksel çözünürlüğünde ve f.2/2 diyaframa sahip. Bu ön kamera ile de portre fotoğrafları çekebilmek mümkün.

Telefonun 1821 mAh büyüklüğünde bir bataryası bulunuyor. Bu pil kutudan meydana çıkan yük aleti ile 2 saat civarında dolarken, öbür bir seri şarj aleti almanız durumunda telefonu daha süratli şarj etmek olası. Telefonun son olarak temas tarafına bakacak olursak, 5G desteği olmadığını ama yeni bir teknoloji diyebileceğimiz Wi-Fi 6teknolojisini bu telefonda görebiliyoruz.

iPhone XR özellikleri bizlere neler sunuyor?

iPhone XR geçtiğimiz yılın en yerinde fiyatlı yeni iPhone modeliydi. Bu iPhone, 6.1 inç büyüklüğünde 828×1792 piksel çözünürlüğe sahip Retina IPS LCD ekrana sahip. Bu ekran Face ID teknolojisinden dolayı büyük bir çentik ile beraber karşımıza geliyor.

Telefonun içerisinde geçtiğimiz yılın en iyi mobil işlemcisilerinden Apple A12 Bionic var. Bu işlemciye 64 ve 128 GB depolama alanlarında 3 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun içerisindeki işlemci halen en dinç işlemcilerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Telefon toplamda 2 ayrı kameraya sahip. Arkadaki kamera, 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram değerine sahip. Bu ana kamera 4K 60 FPS videolar çekebilmenin yanına Akıllı HDR özelliği ile başarılı fotoğraflar çekebiliyor. Ön kamera tarafında ise 7 Megapiksel çözünürlüğünde, f/2.2 diyafram değerine sahip bir kamera görebiliyoruz. Telefonun içerisinde 2942 mAh büyüklüğünde bir batarya var. Bu batarya hızsorumluluk desteğine sahip olsa bile, kutudan çıkan adaptör 5 Watt gücünden ve bundan dolayı telefonu 3 saat içerisinde sorumluluk ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.