DOLAR 32,2774
EURO 34,6528
ALTIN 2.413,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

iPhone satışları ne durumda? Nisan sonuçları! Apple’ı ve kullanıcıları kafa karıştırıcı bir rapor yayımlandı. iPhone satışları Nisan 2020 döneminde nasıldı…

12.05.2020
A+
A-

Çok uluslu bir yatırım bankası olarak hizmet veren Goldman Sachs, Apple’ın nisan ayındaki performansını değerlendirmişti. ABD’li banka, iPhone satışlarının bu yılın ikinçi çeyreğinde üçte bir oranından da artı düşeceğini ifade etmişti.

Bu sebepten ötürü Apple’ın hisse senedi notunu düşüren Goldman Sachs, iPhone satışlarının bu yılın ikinci çeyreğinde takvim yüzde 36 oranında bir düşüş yaşayacağını da düşünüyor. Peki KeyBanc şirketinin hazırladığı rapor nasıl?

KeyBanc, iPhone satışlarının yüzde 77 oranında düştüğünü açıkladı. Geçtiğimiz ay yaşanan bu düşüş, aylık bazda yüzde 56 oranında bir düşüşün de olduğunu gösteriyor. Corona virüsü salgını Apple’ı negatif bir şekilde etkiledi.

Analistler, telefon satışlarının her yerde yükselmesini umuyor. Akıllı telefon pazarı için araştırmalar yapan bazı kişiler, 2020’nin son çeyreğinde telefon satışlarının sadece yüzde 2 oranında düşeceğini dile getirdi. anlaşılan iPhone satışları da bu durumdan etkilenecek.

Apple, iPhone 12 modelleri ile bu gidişata bir son verebilir. Bilhassa 5G altyapısını kullanacak olan iPhone cihazlarından ümitli olan ABD’li teknoloji şirketi, zeki telefon satışlarındaki prestijini gözetmek istiyor.

Nisan 2020 dönemi için yayımlanan bu rapor hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce iPhone satışları eski haline dönebilir mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.