DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bolu’da Meteor Yağmurunu İzlemek İçin Etkinlik Düzenlendi

Bolu’da meteoru izlemek için özel etkinlik: güvenli alanlar, en iyi konumlar ve pratik bilgilerle dolu bir geceye hazır olun.

13.08.2025
A+
A-

Gece yarısına doğru Bolu’da fotoğrafçılar ve gökyüzü meraklıları, meteor yağmurlarını karelemek için bir araya geldi. Gölcük Tabiat Parkı ile Aladağ bölgesi arasındaki ormanlık alanda düzenlenen bu göktaşı yağmuru etkinliği, Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği (BOFSAD) tarafından organize edildi ve katılımcılar için eşsiz bir doğa olayını gözlemleme ve kaydetme fırsatı sundu.

Etkinlik için dernek üyeleri yaklaşık 20 kilometre mesafedeki noktada toplandı. Işık kirliliğinin az olduğu bir yerde tripotlarını kurup, fenerlerle aydınlatmadan önce fotoğraf makinelerinin ayarlarını yaptı; ardından meteor yağmurunu ölümsüzleştirmek için hazır bekledi.

BOFSAD Başkanı Hamza Canbaş, gazetecilere verdiği demeçte; uzun pozlama tekniklerini dernek olarak sıkça işlediklerini ve Perseid meteor yağmurunu bu yıl da görüntülemek için buluştuklarını söyledi. Akşamüstü başlayan toplantıda 12 kişiyle dağlara geldiklerini belirten Canbaş, “Yıldız kaymalarının saat 00.00’dan sonra gerçekleşmesini tahmin ediyoruz. Bu akşam hava şu an için çok güzel ve duru.” ifadelerini kullandı.

Canbaş, daha önce Kıbrıscık, Çeltikderesi ve Yedigöller taraflarında da çekim yaptıklarını hatırlatarak, “Burası hem yakın hem de arkadaşlar burayı tercih etti” dedi.

Kaynak: AA / Zafer Göder – Güncel Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.