DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

iPhone katili robot: Daisy!

20.04.2018
A+
A-

Apple’ın sadece kendi kullanımı için geliştirdiği robot, iPhone akıllı telefonlarda yer alan altın gibi değerli materyalleri ayıklayarak önemli bir iş başarıyor. Şirketin daha önce aynı görevi üstlenen ve iPhone 6 modellerine odaklanan, 2016 model Liam adlı geri dönüşüm robotunu kullandığını da not olarak düşelim.

9 farklı iPhone modelini parçalama yeteneğine sahip yeni robot, selefinin sınırlı yeteneklerini ciddi anlamda aşmış durumda. Şirket, bu yılın başlarında yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçerek çevreye verdiği önemi kanıtlamıştı. Akıllı telefonlarını geri dönüştürme işinin de çözülmesi sayesinde bir adım daha öteye gidildiğini rahatça söyleyebiliriz.

Çevre savunucu gruplardan Greenpeace de şirketin karbon ayak izini azaltma ve eski ürünlerini geri dönüştürme çabalarından dolayı kutluyor. Öte yandan bir eleştirileri de var: O da şirketin sıklıkla değiştirilmesi istenen ürünler tasarlaması. Grup ayrıca, şirketin başka bir geri dönüşüm robotu yapmak yerine onarılabilir ve yükseltilebilir ürün tasarımlarına odaklanılmasını istiyor.

iPhone SE 2 çıkışı kesinleşti!

Apple, iPhone SE halefi için tescil başvurusunda bulunmuş gibi gözüküyor. Merakla beklenen iPhone SE 2 akıllı telefon için artık geri sayım başladı.Peki, iPhone SE 2 çıkışı ne zaman gerçekleştirilecek?

Bu arada Daisy çalışırken görmek isterseniz aşağıdaki videoya bir göz atabilirsiniz.

:: Apple’ın geri dönüşüm robotu ve çevreye verdiği önem konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.