DOLAR 32,2537
EURO 35,0935
ALTIN 2.464,68
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Amazon, Bir Çocuğun Doğum Günü Hediyesi PS5’i Çalan Teslimatçısını Kovdu

30.11.2020
A+
A-

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından Amazon, bir süredir teslim edilmeyen PlayStation 5’ler ile gündemde. PlayStation 5’in lansman günüyle birlikte gündem olan olaylar silsilesi, bazı tüketicilere PlayStation 5 yerine bulgur gönderilmesiyle başladı. Amazon, bu olay nedeniyle özür dileyip soruşturma başlatırken, bir gazeteci de kaybolan PlayStation 5’lerin nerede olduğunu araştırıyor. Ancak yeni bir olay, PlayStation 5’lere neler olmuş olabileceğini gözler önüne seriyor. 

İngiltere’de yaşamını sürdüren Jenni Walker isimli bir anne, çocuğunun 16. yaş günü için ona bir PlayStation 5 satın aldı. Bununla birlikte çeşitli hediyeler daha alan annenin hevesi kursağında kaldı. Çünkü diğer tüm hediyeler teslim edilirken, PlayStation 5’te böylesi bir durum yaşanmamıştı. Bunun nedeniyse Amazon teslimatçısının PlayStation 5’i çalmasıydı. Yaşanan olayın ortaya çıkması, Amazon’u harekete geçirdi.

Yaşanan hırsızlık, güvenlik kameralarıyla ortaya çıktı

Amazon çalışanı

Yaşanan hırsızlık olayı, Walker’ın evinin güvenlik kameraları sayesinde gün yüzüne çıktı. Görüntüleri izleyen aile, Amazon teslimatçısının PlayStation 5’i aracına koyduğunu, diğer ürünleri teslim ettiğini gördü. Olayı Amazon’a aktaran Walker ailesi, hırsızlık olayını doğrulattırdı. Bir Amazon sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda, teslimat hizmetleri kapsamında görülmemiş düzeyde standartlara sahip olunduğu ve bu tür bir kişinin Amazon’da çalışmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Amazon’un özrü, aile tarafından reddedildi

Amazon, yaşanan olay sonrasında PlayStation 5’in ücretini iade etti. Talihsiz ailenin gönlünü kazanmak için onlara 50 sterlin değerinde bir de indirim çeki veren Amazon’un bu çeki, aile tarafından reddedildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan anne Walker, küresel bir pandemi sürecinde yaşadıkları en kötü şeyin bu olmadığını ancak çocuğunun doğum gününde böyle bir talihsizlik yaşanmasının çok can sıkıcı olduğunu söyledi. Yaşanan bu olay, kaybolan ya da teslim edilmeyen diğer PlayStation 5’lerde de benzer olayların yaşanabileceğini gözler önüne seriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.