DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

iPhone 8 Plus ile GM 9 Pro karşı karşıya! (Video)

15.10.2018
A+
A-
General Mobile GM 9 Pro inceleme

General Mobile’ın orta üst segment Android One modeli GM 9 Pro inceleme videosuyla karşınızdayız. General Mobile GM 9 Pro inceleme ile tüm detaylarına yakından bakıyoruz.

iPhone 8 Plus Uzun Kullanım Testi – UKT

Apple’ın iPhone X ile beraber en yeni üst segment modeli olan iPhone 8 Plus uzun kullanım testi UKT videosuyla sizleri başbaşa bırakıyoruz. iPhone 8 Plus Uzun Kullanım Testi Apple bu yıl, yeni tasarıma sahip iPhone X modeliyle beraber, iPhone 6 ve 6 Plus modelinden günümüze gelen modellerde kullanılan klasik iPhone tasarımına sahip iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleri tanıtıldı. iPhone 8 Plus …

Farklı ekosistemlerde olan iki telefon, en güncel sürümleriyle ve ek bir özelleştirilmiş arayüz olmadan karşı karşıya! iOS 12 kurulu iPhone 8 Plus ile, Android One ekosisteminin yeni ve güçlü telefonu GM 9 Pro‘yu Android Pie kurulu bir şekilde karşı karşıya getirdik.

Karşılaştırmamızda hem tasarım, hem ekran, hem performans testleri hem de kamera çekim örnekleriyle beraber, batarya testlerini de sizlerle paylaşıyoruz.

Bakalım yan yana örneklerle beraber bu iki farklı ama aralarında ciddi fiyat farkı olan iki model bizlere neler sunuyor? Cevabı videomuzda. İyi seyirler…

General Mobile GM 9 Pro özellikleri

General Mobile’ın yeni telefonu GM 9 Pro, Qualcomm’un orta-üst segmentte yer alan yeni işlemcilerinden biri olan Snapdragon 660 modelinden gücünü alıyor. Telefonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza yer alırken, MicroSD kart desteği ile 256 GB‘a kadar ilave alana da sahip olabilirsiniz.

VoLTE, ViLTE, VoWifi gibi özellikler de diğer detaylar arasında. GM 9 Pro modelinin diğer bağlantı özellikleri arasında Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 5, Type-C 3,1 gibi bileşenler var. Bunların arasında ise USB 3.1 destekli Type-Cbağlantısı dikkat çekiyor.e

GM serisinin en güçlü modeli olan GM 9 ProAMOLED panelin kullanıldığı 6 inç boyutlu bir ekran ile geliyor. Bu ekran, Full HD+ (2160 x 1080) ekran çözünürlüğü sunarken, Gorilla Glass 5 ile korunduğunu da notlarımızın arasına ekleyelim.

GM 9 Pro modelinde Android 8.1 işletim sistemi yüklü geliyor ancak Android 9.0 Pie güncellemesinin de 2018 yılının sonunda dağıtılacağını belirtelim. Telefonun en önemli detayları arasında yer alan batarya da 3800 mAh gibi oldukça yüksek kapasitesiyle uzun bir pil ömrü vaadediyor.

iPhone 8 Plus özellikleri

Yeni iPhone modellerine güç veren Apple A11 Bionic, 4 tanesi düşük güç tüketimine sahip Mistral ve 2 tanesi üst seviye performans sunan Monsoon olmak üzere toplamda 6 adet işlemci çekirdeğine ev sahipliği yapıyor.

A11, iPhone 7 serisinde yer alan A10 Fusion’a göre hem daha performanslı hem de daha düşük güç tüketimi sunuyor.

5.5 inçlik Retina HD bir ekranın yer aldığı akıllı telefon, 3D Touch teknolojisine ev sahipliği yaparken, oldukça geniş renk gamutu sayesinde renklerin en canlı haliyle görüntülenebilmesini sağlıyor.

Çözünürlük tarafında herhangi bir değişikliğe gitmeyen Apple, iPhone 8 Plus’ın ekranında kullanıcılara 1080 x 1920 piksel çözünürlük ve 401 ppi piksel yoğunluğu sunuyor.

Apple A11 yonga setinin içerisinde yer alan yeni görüntü sinyal işlemcisi iPhone 8 Plus’ın, düşük ışık koşullarında çok daha başarılı işler çıkarmasına ve yüksek çözünürlüklü video kaydı gerçekleştirebilmesine imkan tanıyor.

Zira, iPhone 7 Plus modelinde olduğu gibi arka tarafında 12 megapiksel çözünürlüğünde iki adet kameraya ev sahipliği yapan iPhone 8 Plus, 4K çözünürlükte 60 FPS video kaydı gerçekleştirebiliyor.

iPhone 7 Plus ile benzer bir şekilde birisi f/1.8 diğeri ise f/2.8 diyafram aralığına sahip olan bu kameralar, True Tone Flash ile güçlendiriliyor. Fakat geliştirilen sensörler sayesinde, düşük ışık performansı ve detaylardaki derinlik daha da pekiştirilmiş.

Artırılmış gerçekliğin ön plana çıkarıldığı iPhone 8 Plus ile birlikte Portrait Lighting isimli yeni bir özelliği kullanıma sunan Apple, bokeh efekti konusunda çok daha başarılı işlere imza atıyor.

3 GB RAM’e ev sahipliği yapan akıllı telefon, 64 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneği ile karşımıza çıkıyor.

Ayrıca iPhone 8 Plus, kablosuz şarj ve hızlı şarj desteğiyle beraber, Bluetooth 5.0 gibi yenilikleri de destekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.