DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

iPhone X kablosuz şarj özelliği kullanılmamalı mı?

15.03.2018
A+
A-

Android akıllı telefonlara gelişinden sonra kullanıcıların uzun zaman beklediği ve 2017 iPhone modelleri ile sunulan kablosuz şarj özelliğini kullanmadan önce iki kez düşünülmesi gerektiği ifade ediliyor. Bunun sebebi ise hızlı şarj desteği bile sunulmasa da iOS cihazların bataryasına zarar vermesi.

Bu yılın başlarında Adrian Kingsley-Hughes adlı blogger kablosuz şarj teknolojisinin batarya ömrüne etki edebileceğine dair şüphe duymuş. Apple ise iPhone pillerinin 500 tam şarj döngüsünde orijinal kapasitesinin yüzde 80 kadarını koruyacak şekilde tasarlandığının altını çiziyor. Kingley-Hughes bunun gerçekleşmesinin 3 yıl süreceğini düşünmüş olsa da kablolu şarj yerine kablosuz şarj kullanmanın batarya döngüsünü çok daha hızlı tükettiğini fark etmiş. Bu durumda 500 tam şarj döngüsünün 2 yıl bile değil, 20 ay içerisinde tamamlanacağı hesaplanıyor.

Kablosuz şarjın batarya zarar vermesinin sebebiyse, kablolu şarjda güç yükünün bataryadan çok kabloda toplanması. Kablosuz şarjda durumdaysa cihaza güç veren batarya doğrudan kablosuz şarj cihazından gelen yükü topluyor.

Özetle, üçüncü parti kablosuz şarj cihazı veya çıktığında Apple AirPower kullanmak batarya ömrüne ve haliyle cihaz performansınıza ciddi anlamda etki edebilir. Tabii ki her yıl iPhone yenileyenler için bu durum pek de sıkıntı olmayabilir…

:: Kablosuz şarjın bu olumsuz etkisi konusunda ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.