DOLAR 32,3605
EURO 34,9640
ALTIN 2.325,39
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

iPhone 18W USB Type-C hızlı şarj adaptörü sızdırıldı!

02.07.2018
A+
A-

Apple, 2017 iPhone akıllı telefonları ile hızlı şarj özelliği sunmuş olsa da kullanıcıların bundan faydalanmak için ekstra para harcayarak aksesuar almasını maalesef şart koşmuştu. Öte yandan, Eylül ayında tanıtılması beklenilen üç yeni iPhone modeli kutusundan yeni bir hızlı şarj adaptörü ile birlikte çıkacak gibi gözüküyor.

iOS 12 batarya performansı ile şov yapacak!

WWDC ’18’de tanıtılan iOS 12 ile ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor. İşletim sistemiyle ilgili en çok merak edilen bir konu daha cevap buldu. iOS 12 batarya performansı nasıl?

Sızdırılan yeni görüntülerin iPhone için Apple 18W USB Type-C hızlı şarj adaptörü prototipine ait olduğu ileri sürülüyor. 2018 iPhone modellerinin kutusundan çıkması beklenilen adaptör ile kullanıcılar normalden daha hızlı bir şekilde akıllı telefonlarının şarjını doldurabilecek. Ek olarak, kullanıcılar hızlı şarj için ekstra para harcamaktan da kurtulmuş olacak. Aksesuar şarj işlevi dışında, iPhone kullanıcılarının cihazlarını MacBook Pro ile de herhangi bir ekstra aksesuar olmaksızın eş zamanlamasını mümkün kılacak.

Mevcut iPhone modellerinin kutusundan cihazın mümkün olan maksimum hızda şarj olması için yeterli gücü sağlamayan 5W adaptörü çıktığını hatırlatalım. iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X hızlı şarj yeteneğine sahip olsa da bunun için 30W şarj adaptörü alınması gerekiyor. Bu adaptörün 49 dolar gibi oldukça yüksek bir fiyata sahip olduğunu da söylemeden geçemeyeceğiz. Hali hazırda oldukça pahalı olan telefonlar için bir de bu adaptörü almak maliyeti çok daha yukarılara taşıyor.

iPhone için ortalığı karıştıracak karar!
iPhone için ortalığı karıştıracak karar!

Akıllı telefonlarında kulaklık girişini ortadan kaldıran Apple şimdi de başka bir bağlantı noktasına gözünü dikti. iPhone USB portu da yakında veda ederek kullanıcıları şaşırtabilir.

Bakalım A-1720 model numarasına sahip mühendislik prototipi 18W Type-C hızlı şarj adaptörü beklendiği gibi yeni modellerin kutusunda çıkacak mı, yoksa Apple bunu da ayrı bir şekilde mi satacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.