DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

iPhone 12 özellikleri beklendiği gibi olmayabilir Yeni gelen bir akış veri ile birlikte iPhone 12 özellikleri hakkındaki beklentiler değiştirilmiş gibi…

19.06.2020
A+
A-

Son olarak sızdırılan CAD çizimleri ile birlikte 3 ayrı iPhone 12 modeli ortaya çıkıyor. Bu modellerde uyarı çeken ilk detaylar, ekran çentiği oluyor. Anlaşıldığı kadarı ile iPhone 12 ekran çentiği, iPhone X modelinden bu yandan kullanıldığı gibi devam edecek. Hatırlatmak icabında uzun bir süredir gelen bilgiler, Apple’ın iPhone 12 modeli ile birlikte ekran çentiğini daha ince bir hale getireceği yönünde bir araya geliyordu.

Acilen ise bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmaması gündeme gelmiş oldu. bununla beraber ekran teknolojisi tarafında da uyarı çeken bir değişim yapılmayacak gibi görünüyor.

Bir önemli yeni iddia ise LiDAR tarayıcı konusunda oldu. Andırmak icabında yeni iPad Pro modelinde LiDAR tarayıcı kullanılmaya başlanmıştı. Bunun arkasından iPhone 12 özellikleri hakkında gelen bilgiler arasına LiDAR tarayıcı da dahil olmuştu. Hemen ise Apple’ın, iPhone tarafındaki LiDAR tarayıcı niteliğinde de bir kısıtlamaya gideceği ifade ediliyor.

Yeni iPad Pro LiDAR tarayıcı özelliği neden kayda değer?

Yeni iPad Pro özellikleri aralarında Pro kamera ve LiDAR tarayıcı dikkatleri üzerine topluyor. Peki Apple’ın yeni iPad Pro LiDAR tarayıcı özelliği neden manâlı?

Buna kadar Apple, LiDAR tarayıcı özelliğini yalnızca iPhone 12‌ Pro Max olarak isimlendirilmesi beklenen model ile kullanıcılara ulaştıracak. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinde bu nitelik yer almayacak. Bu noktada iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri arasındaki arka kamera kısıtlamasına aynı bir şart söz konusu olabilir.

Ilave bir veri de bahsi geçen iPhone 12 Pro Max modelinin ekran büyüklüğünün 6.7 inç seviyesi olacağı yönünde. Diğer modellerde ise 5.7 inç ve 6.1 inç büyüklüğünde ekran boyutu yer alması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.