DOLAR 32,4376
EURO 34,7889
ALTIN 2.448,85
BIST 9.933,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

iPad kulesi açılıyor!

22.05.2018
A+
A-

Mimar James Law tarafından tasarlanan kule, bu yıl sonunda açılıyor. 231 daireden oluşan kule, ev teknolojileri iPad benzeri tasarımının yanı sıra ev teknolojileri ile dikkat çekiyor. iPad olarak tanıtılan ancak daha sonra adı The Pad olarak değiştirilen kuledeki her dairede ekranlar, monitörler ve sensörler kullanılıyor.

Yeni iPad 9.7 İnceleme – Daha Uygun Fiyata iPad Pro!

Apple’ın iPad Pro modellerine göre uygun fiyatlı ve Apple Pencil desteğiyle dikkat çeken yeni iPad 9.7 2018 inceleme videosuyla karşınızdayız. Bakalım yeni iPad 9.7 bizlere neler sunuyor?

Daire içlerindeki bazı duvarlar, ev içinde 62 adet farklı yer hissi yaşatmak için sanal gerçeklik sistemi olan iReality ile bağlantılı çalışıyor. Banyoda, kullanıcıların ağırlık, tansiyon ve iç vücut ısısını ölçen biyosensörler bulunuyor. Daire tavanlarına gömülü ışıklar, gelen telefon görüşmelerini bildirmek için değişebiliyor. Daire kapısını açmak için anahtar yerine bir RFID etiketi kullanılıyor.

Mimar James Law; beton, çelik, cam ve bir binanın şeklinin artık temel tasarım için gerekli olduğunu ve bunun her yapıda kullanıldığını söylüyor. Bu malzemelerden daha önemli olan teknoloji, akıllı materyal, içerik ve etkileşim gibi yeni malzemelerin kullanılmasının gerekliliğini vurguluyor.

Akıllı evlerin önündeki en büyük problemin ise teknik servis olacağı tahmin ediliyor. Çok fazla sayıda teknolojik ürünün bulunduğu bu evlerde, yaşanacak arızalara direkt olarak müdahale etmek gerekecek. Yeni bir sektör halini alan bu teknolojilere müdahale için de nitelikli teknik servis çalışanlarına ihtiyaç duyulacak. Şimdiye kadar, The Pad için bir çağrı servis ekibi hakkında duyuru yapılmadı.

Bu yıl açılacak olan kuledeki dairelerin satış fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi verilmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.