DOLAR 32,2048
EURO 35,0416
ALTIN 2.493,79
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

iOS cihazlar nüfus sayımı yapacak

31.10.2019
A+
A-

Apple’ın kazancının açıklandığı toplantıda Apple CEO’su  Tim Cook, 2020 ABD nüfus sayımı ile ilgili önemli açıklamlarda bulundu. Cook’a göre ABD’nin bu sayımda iOS cihazlar başrolde olacak.

Tim Cook açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Dünya genelineki devret kurumlarına, kamuya hizmet sağlama yollarının etkinliğini ve verimliliğini artırmak için teknolojiyi kullanmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Örneğin, ABD Nüfus Sayımı Bürosu, iOS’un mobilitesine, kullanıcı deneyimine ve gizliliğine güvenerek, gelecek yıl yapılacak nüfus sayımında daha kaliteli sonuçlar almak için temel değişiklikler yapıyor. Nüfus sayımında verilerin toplanması ve yönetilmesi için yüz binlerce Apple cihazı kullanılacak. Bu cihazlar verilerin gizliliğini korurken, kaliteyi de artıracak”

Cook‘un açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla, ABD ve Apple arasında bir anlaşma söz konusu. Ancak, bu anlaşmanın şimdilik tüm detayları belli değil. ABD, iOS cihazları devreye alarak nüfus sayımı maliyetlerini de azaltmayı hedefliyor olabilir. Apple’ın maliyetleri azaltması ve aynı zamanda güvenli bir sayım ortamı yaratması hem hükümet hem de vatandaşlar açısından pozitif bir algı yaratacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.