DOLAR 32,4862
EURO 34,6800
ALTIN 2.406,91
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

iOS 14 tanıtıldı! İşte bütün ayrıntı

23.06.2020
A+
A-

App Library özelliği ile iOS işletim sisteminde uzun süredir yer alan uygulama klasörleme bir adım ile taşındı. Artık uygulamaları klasörlemeye gerek kalmadan App Library bölümünden aradığınız kategorideki uygulamaya çarçabuk erişim sağlayabiliyorsunuz.

Misal tahsis etmek icabında: Twitter ve Facebook gibi uygulamalar sosyal kategorisi altında yer alırken, Arcade aboneliği ile indirdiğiniz oyunlar Arcade kategorisi altında toplanıyor. Buna ilave olarak Android cihazlar ile benzer şekilde başvuru formu sayfaların çabucak sıralamak bundan böyle muhtemel.

iOS 14 konsept görüntülerinde sık sık karşımıza meydana çıkan, ama birçok kişinin sahte olduğunu düşündüğü widget’lar gerçeğe dönüştü. iOS 14 artık widget ekleyerek esas ekranı özelleştirmenize ihtimal tanıyor. Bu sayede hava durumundan podcast’e onlarca widget ile dilekçe ikonlarını tek bir ekrandan görebiliyorsunuz.

iOS 14 Arayüzü

Apple, iPhone asıl ekranında büyük değişikliklerle karşımıza çıktı.

iOS ve iPadOS, bir noktaya kadar widget’ları destekliyordu ama artık iOS 14’te esas ekranlarınıza da widget ekleyebileceksiniz.

– iOS 14’te daha pozitif duvar kağıdı seçeneği eklenmiş ve dinamik, düz ve degrade seçenekleri artırılmış.

iPadOS‘takine aynı iOS asıl ekranındaki uygulamalar için liste görünüş seçeneği geldi. Bundan Böyle uygulamalarınızı liste görünümü ile görüntüleyebilir, sık kullanılan ve çok artı bildirim alanlar olarak dilediğinizce kişiselleştirebilirsiniz.

iOS 14 uygulamaları

– Fitness Uygulaması: Apple, kullanıcıların iPhone, iPad, Apple TV ve Apple Watch’ta rehberli alıştırma videoları indirmesine olasılık tanıyan bir fitness uygulaması üstünde çalışıyor.

Podcast’ler: Apple, For You önerileri ve arkadaşlarınızın ne dinlediğini görmek için bir seçenek içeren yenilenmiş bir Podcasts uygulaması geliştiriyor.

– Mesajlar: Mesajlar, grup sohbetlerinde @ ifadeleri, iMessage’ları geri çekme özelliği, grup sohbeti için göstergeler yazma ve mesajları okunmadı olarak işaretleme seçeneği duyurulabilir.

Safari: Safari bambaşka bir uygulamaya gereksinim duymadan farklı dilleri çevirmek için oturmuş bir tercüme özelliğine sahip olabilir.

iOS 14 destekleyecek cihazlar

– iPhone 12 (5G)

– iPhone 12 Pro (5G)

– iPhone 9 / iPhone SE 2

– iPhone 11

– iPhone 11 Pro

– iPhone 11 Pro Max

– iPhone XS Max

– iPhone XS

– iPhone XR

– iPhone X

– iPhone 8 Plus

– iPhone 8

– iPhone 7 Plus

– iPhone 7

– iPhone 6S

– iPhone 6S Plus

– iPhone SE

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.