DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

iOS 14 ile gelebilecek çok yardımcı AR desteği!

19.05.2020
A+
A-

WWDC 2020 etkinliği ile birlikte birçok icat duyurulacak. Bu kapsamda geçen hafta ortaya çıktığı kadarıyla iOS 14 uygulamaları indirmeden deneme imkanı sunacak gibi duruyor.

Bunun yanında iOS 14, Apple markalı QR kodlarını okuyabilen yeni bir AR uygulamasına sahip olabilir. Eski TechCrunch muhabiri Josh Constine kadar ortaya çıkarılan iOS 14 dosyalarına kadar Find My uygulamasında yeni özellikleri sahip birkaç değişiklik bulunuyor.

Constine, bu dosyalar aralarında Gobi adı verilen yeni bir artırılmış hakikat uygulamasının bulunduğunu söylüyor. iOS 14 artırılmış realite uygulaması Gobi ise ister geleneksel ister yeni kare kodlar olsun okuma yapabileceğini söylüyor.

Yuvarlak tasarım ile okuma oluşturacağı görülen bu AR uygulaması ise oldukça ilginç görünüyor. Teknoloji muhabiri aynı zamanda laf konusu QR kodların neye benzeyebileceğini de bizlerle paylaştı.

Paylaşılan görselde de görüldüğü gibi Gobi uygulaması içindeki dosyalar Mac Pro ve Apple Watch için internet sitelerini açan QR’ları ve iTunes Store’daki Starbucks Kart gibi tescil akışlarını açabilen özellikleri göz önüne seriyor.

Gobi uygulaması başlangıçta karşımıza ne zaman çıkmıştı? 9to5Mac ilk olarak mart ayında Gobi uygulaması hakkında paylaşımlar yaptı.

iOS 14 artırılmış gerçeklik uygulaması dıştan bundan başka Find My uygulaması ile yeni ses ve titreşim ipuçları kazanacak deniyor. Muhakkak söylentiler bunlarla da sınırlı değil.

iOS 14’ün bununla beraber Apple cihazları için yeni bir belli başlı ekran görünümü sunması, yeni bir afiyet uygulaması ve PencilKit gibi öbür şekillerde karşımıza çıkması bekleniyor. Bakalım 22 Haziran WWDC 2020 etkinliği bize neler sunacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.