DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

iOS 14 gözler önüne serildi! İşte görüntüler

23.05.2020
A+
A-

Çin’in sosyal ağ platformu olarak adlandırılan Weibo’da paylaşılan bir video, teknoloji gündemini altüst etti. iOS 14’ü kullandığını bahis eden bir kullanıcı, şimdiye kadar paylaşılan tüm sızıntıların bu telefondan ortaya çıktığını açıkladı.

Apple az önce bu konu hakkında bir açıklama yapmadı. Bu bağlamda videodaki yazılımın iOS 14 olup olmadığı ne doğrulandı ne de yalanlandı. Alınan bilgilere kadar iOS 14’ün bu sürümü geçtiğimiz aralık ayında hazır.

Videonun sahibi, iOS 14’ün şubat ayından beri gündemden düşmediğini açıklama etti. Adını paylaşmayan kullanıcı, insanların iOS 14 hakkında şu başlıca kadar elde ettiği tüm bilgileri bu modele borçlu olduğunu söyledi.

Apple’ın haziran ayına kadar iOS 14 hakkında konuşmayacağı varsayım ediliyor. Çoğunlukla yeni iOS sürümünü eylül ayında piyasaya süren Apple, bu sefer hazırlıksız yakalanmış olabilir. Sızıntılara laf konusu olan telefonun iPhone 11 olduğu söylendi.

Bazı kaynaklar bu sürümün şimdiden çoğu kişinin eline geçtiğini belirtiyor. Sızıntıların kaynağı olan ve iOS 14 sürümünü kullanan birincil iPhone modelinin Çinli bir esnaftan, binlerce dolar karşılığı, satın alındığı açıklama edildi.

Yarım Kalmış bir yapıya sahip olan bu yazılımın bir takım kodları da ortaya çıktı. Bilgisayar korsanları, ellerinde var olan bu sürümün fazla yardımcı olduğunu söyledi. Zira onlara tarafından Apple’ın iOS için hazırladığı dosya şifreleme sisteminin yapısını kavramak son derece değerli.

iOS 14 özellikleri

Apple’da çalışan bir kişi, Apple’ın bu konu hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını söyledi. Dilerseniz sizi Weibo’da paylaşılan o video ile baş başa bırakalım. İlgili videoya “buradan” ulaşabilirsiniz.

Bir Apple çalışanı da bu sızıntıyı arkadaşları ile paylaştığının altını çizdi. belli ki herhangi bir Apple çalışanı bunun reel olmadığını söylemiyor. Buradan hareketle bu videonun gerçek olma ihtimali oldukça yüksek. Siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.