DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 20°C

iOS 13’ün pek bilinmeyen 25 özelliği! WWDC 2019’da tanıtılan iOS 13 özellikleriyle uyarı çekmişti. Peki açıklanmayan özellikler? iOS 13 bilinmeyen…

08.05.2020
A+
A-

1- Klavyenin üstünde gezinerek yazı yazabilirsiniz

Önceleri açıklanmış programlar ile kullanabileceğiniz ve Android işletim sistemlerinde bulunan bu nitelik, yeni iOS 13 güncellemesi ile bundan böyle daha nitelikli ve kesinlikle süratli bir şekilde çalışıyor. Bu özelliği göstermek için Apple klavyeniz üzerinde parmağınızı dilediğiniz kelimeyi oluşturmak için harfler aralarında çarçabuk kaydırın. Bu özelliği kullanarak çabuk ve etkili bir şekilde mesajlaşabilir, maillerinizi hazırlayabilirsiniz.

2- Boşluğa uzun vakit basılı tutun

Gerçekten uzun süredir iOS kullanıcılarında yer alan bu özellik sizlere yazı yazarken harf hatalarını çabuk bir şekilde düzeltmenize yarıyor. Klavye üzerindeyken başıboşluk tuşuna basılı tutun ve yazınızın üstünde dilediğiniz yöne dürüst kaydırın. Sanırım bu nitelik ile kompleks kelime gruplarının arasındaki yazım ve harf hatalarını çabucak düzeltilebilir ışık halkası geliyor.

3- Klavye seçimleri ve metinleri zahmetsizce düzeltmek

Düzelmek istediğiniz metinlerin üstüne gelerek tıklama sayınıza tarafından dilediğiniz kelimeyi, cümleyi ya da bütün metni seçebilirsiniz. Dilediğiniz kelimenin üstüne 2 defa tıklamanız halinde kelimeyi, 3 kere tıklamanız halinde cümleyi, dört kez tıklamanız halinde tüm metni otomatik olarak seçmiş olacaksınız. Ayrıca sol kısımdaki klavye seçim menüsünden klavyenizi sağa veya sola yatırabilir, tek elle kullanıma elverişli ışık halkası getirebilirsiniz.

4- Otomatik gece modu

Evet, iOS 13 meçhul özelliklerinden biri daha, otomatik değişen gece modu. Bu sayede dilerseniz güneşin doğuşu ve batışına ayarlı, gündüzleri olağan geceleri karanlık mod olarak otomatik güncelleniyor. Bu ayarı etkinleştirmek için Ayarlar > Parlaklık ve Ekran ayarları kısmından otomatik mod seçebilir hatta dilerseniz özel ayarlar ile saatlerini kendiniz belirleyebilirsiniz.

1 2 3 4 5 6
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.