DOLAR 32,5909
EURO 34,8629
ALTIN 2.504,91
BIST 9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

iOS 13.4 yayınlandı! İşte yeni özellikler

25.03.2020
A+
A-

Tüm cihazları tek bir çatıda toplamakta kararlı olan Apple, iOS 13.4 sürümü ile evrensel satın alma özelliğini kullanıma sundu. Evrensel Satın Alma özelliği bir uygulamanın bir kez satın alınarak iPhone, iPod Touch, iPad, Mac ve Apple TV arasında kullanılmasını sağlıyor. Yani, iPhone’dan bir uygulama satın aldığınızda Mac sürümü varsa bunu bilgisayarınızda görmeniz ve kullanmanız mümkün.

Tabi uygulamayı bu şekilde sunup sunmamak geliştiricinin tercihine bırakılıyor.

CarKey ile iPhone araba anahtarına dönüşebiliyor!

Yeni iOS sürümü ile CarKey API‘si kullanıma sunuluyor. Bu sayede iPhone’unuz bir araç anahtarına dönüşüyor. Şu anda bu özelliği destekleyen herhangi bir araç yok. Ancak, API kullanıma açıldığı için otomobil üreticileri harekete geçecek. iPhone’u anahtar olarak kullanabileceğimiz araçların yıl sonuna kadar karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

Buna ek olarak CarPlay için üçüncü taraf navigasyon uygulaması desteği ve gelen arama bilgilerinin CarPlay Kontrol Paneli’nde görünmesi güncelleme notları arasındaki dikkat çekici detaylardan.

iCloud Klasör Paylaşımı kullanıma sunuldu

iCloud Klasör Paylaşımı özelliği adından da anlaşılabileceği üzere iCloud’da barındırdığınız dosyaları kullanıcılarla paylaşma imkanı sunuyor.

Tüm bunların yanı sıra iOS 13 piyasaya sürüldüğünden bu yana eleştirilen Mail uygulaması da düzeltildi. Mail uygulamasında yanıtlama ve sil butonları birbirinden uzaklaştırıldı. iOS 13’ten bu yana bazı kullanıcılar e-postaları yanıtlamak yerine yanlışlıkla sildiklerini dile getiriyordu.

Kalpli gülen yüz, Birbirine dayanmış eller ve eğlenen yüz dahil olmak üzere dokuz yeni memoji çıkartması kullanıcılara sunuldu.

iOS 13.4 nasıl indirilir? 13.4 güncellemesini alan cihazlar

iOS 13.4 güncellemesini yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip etmeniz yeterli.

iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPod Touch (7.nesil)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.