DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

iOS 11.1.2 jailbreak geliştiriciler için çıktı!

24.12.2017
A+
A-

iOS 11 üzerinde yapılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda Google Zero Project‘ten Ian Beer, iOS 11.1.2’de jailbreak için açıklar bulduklarını açıklamıştı. Geçtiğimiz ay jailbreakin artık gereksiz olduğunu söyleyen Cydia’nın kurucusu Jay Freeman Saurik de iOS 11.1.2 konusundaki hareketlilikten dolayı Cydia’yı iOS 11’e uyarlama çalışmalarına başlamıştı.

iOS 10.2.1 için yayınlanan Saigon jailbreak aracının geliştiricisi olan Abraham Masri (@cheesecakeufo) iOS 11 ile iOS 11.1.2 arasındaki sürümlerde çalışan to.panga isimli jailbreak aracını geliştiriciler için yayınladı.

iOS 11.1.2 jailbreak şu anda GitHub’da yayınlandı. Ancak bu yöntem geliştiricilere yönelik olduğu için normal kullanılara tavsiye etmiyoruz. Bu sebeple Masri’nin jailbreak aracının final sürümünü yayınlamasını beklemeniz gerekiyor.

Masri, Cydia’nın kullandığı işlemleri enjekte eden bir ‘jailbreakd’ türünde bir arka plan programı uyguladığını açıkladı. Program şimdilik stabil çalışmıyor. Masri, Jonathan Levin‘in (@Morpheus______) da iOS 11.1.2 jailbreak üzerinde çalıştığını ve onun da bir jailbreak aracı yayınlayacağını söyledi.

Reddit’te bazı kullanıcılar iOS 11 yüklü cihazların to.panga ile jailbreak yapılabildiğini belirtiyorlar. Ancak cihazınıza zarar vermeden jailbreak yapmak istiyorsanız to.panga’nın stabil çalışmasını ya da John Levin’ın  jailbreak yöntemini beklemelisiniz.

:: iOS cihazlarınıza jailbreak yapıyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.