DOLAR 32,2007
EURO 35,0882
ALTIN 2.471,65
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

50 Yaş Üstü Vatandaşlar ile Sağlık Çalışanları, Yarından İtibaren 3. Doz Aşı Yaptırabilecek

05.07.2021
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her hafta gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yeni bir açıklama yaptı. Koca, açıklamasında 3. doz aşılama hakkında detayları paylaştı, aşılamada ilk dozun ardından 2. doz için belirlenen süre sınırının 6 haftadan 4 haftaya indirilmesi hakkında da kesin kararı açıkladı.

Fahrettin Koca, günlük bir milyonun üzerinde aşı yapıldığını, bugün itibariyle yaklaşık 50 milyon doz aşıya ulaşmış bulunduğumuzu açıkladı. Ardından koronavirüsün çok kolay mutasyona uğradığını, eldeki aşıların mutasyonlara karşı belirli seviyelerde koruyucu göründüğünü belirtti ve mutasyonlara fırsat vermeden aşılamayı tamamlamanın salgını durdurabileceğini söyledi.

3. doz aşı geliyor:

koca

Koca, iki doz aşı olmuş 50 yaş üstü kişilere ve sağlık çalışanlarına yarından itibaren 3. doz aşı için randevuların açılacağını duyurdu. Bu dozun hangi aşıyla olursa olsun faydalı olabileceğine karar verdiklerini belirtti.

2 doz BioNTech aşısı arasındaki süre 4 haftaya indi:

Daha önce düşünüldüğü açıklanan 2. doz aşısındaki sürenin 6 haftadan 4 haftaya indirilmesi konusu, bugün resmiyete kavuştu. Koca, sürenin 4 haftaya indirildiğini açıkladı.

Hastalığı geçirenler 6 ay değil, artık 3 ay sonra aşı olabilecek:

Bugüne kadar COVID-19 hastalığını geçiren tüm vatandaşlar, hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı olabiliyorlardı. Hatırlatma dozu olarak yapılacak aşı, artık hastalığı geçirdikten 3 ay sonra olunabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.