DOLAR 32,2611
EURO 34,7721
ALTIN 2.401,25
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Intel’den Apple Silicon hakkında tanımlama geldi WWDC 2020’de yapılan duyuru ardından Intel, Apple Silicon hakkında izah etme yaptı. Apple’ın Mac modellerinde…

23.06.2020
A+
A-

Apple, Mac modellerinde kendi işlemcilerini kullanacağı süreci başlatmış oldu. Oysa bu adımla birlikte gözler, uzun zamandır işlemcilerinin Mac modellerinde kullanılan Intel’e çevrildi. Çünkü büyük dilekçe oranlarına sahip olan Mac modellerine, Intel işlemcileri kuvvet veriyordu. Intel’den yapılan birincil açıklamada, firmanın iyimser bir havada olduğu görüldü.

Konu hakkında tanımlama yapan Intel sözcüsü “Apple, birçok iş alanını içeren bir iş ortağı ve biz onları desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. Böylelikle de iki firmanın ilerleyen zamanlarda da beraber çalışacağı anlaşılıyor.

Intel, Apple Silicon konulu açıklamanın devamında “Intel, en gelişmiş bilgisayar deneyimini sunabilmek için çalışmalarına odaklanmış durumda. Geniş bir teknoloji alanında gerçekleştirilen çalışamalar, Intel’in zorlama verdiği platformlar, dünya genelindeki kullanıcılara gelişmiş deneyim sunacağına inanıyoruz. ” söylendi. Gelişmiş tecrübe için de Tiger Lake mobil platformu misal gösterildi.

Apple’ın kendi işlemcisinin bulunduğu birincil Mac de WWDC 2020’de duyuruldu. Geliştiricilerin kullanması için geliştirilen modelde, A12Z işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB SSD depolama bulunuyor. Bu modelde macOS Big Sur geliştirici beta sürümü ve aktüel Xcode bulunacak.

Hem, Intel işlemcili yeni Mac modellerinin tanıtılacağı ve bunlara takviye verilmeye devam edileceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.