DOLAR 32,2689
EURO 34,7558
ALTIN 2.398,74
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Intel HD Graphics güncelleme rehberi Harici ekran kartları dışarıda bütünleşik grafik işlemcilerin de güncellenmesi gerekiyor. İşte Intel …

29.05.2020
A+
A-

1. adım: Mevcut ekran kartı sürümünü öğrenme

Ekran kartını güncellemeden önce mevcut sürümünü ve en son hangi yıla ait olduğunu öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için Bilgisayar’a sağ tıklayın ve Yönet‘i seçin. Karşınıza meydana çıkan sayfada soldaki listeden Aygıt Yöneticisi‘ne girin.

Liste içerisinde Görüntü Bağdaştırıcıları altında sisteminizde bulunan ekran kartlarını görüntüleyeceksiniz. Intel HD Graphics’e sağ tıklayarak Özellikler‘i seçin. Sürücü sekmesi içerisinde sisteminizde kurulu mevcut şoför sürümü ve sürücü tarihine ulaşabilirsiniz.

2. adım: Intel HD Graphics güncelleme

Sisteminizdeki Intel HD Graphics güncellemesinin en aktüel yöntemi olarak Intel’in kendi sitesinden sunduğu yükleyici ile yapabilirsiniz. Bunun için Intel Downloads & Support sitesinde grafik bölümüne gidelim.

Açılan sayfada sisteminizde bulunan işlemci neslinize tarafından seçimde bulunmalısınız. Örnek tahsis etmek gerekirse Intel Core i5-6500 işlemciye sahipseniz, işlemciniz 6. tür Intel işlemcisidir.

İşlemcinizin neslini buldunuz ve seçtiniz, daha ardından sayfada meydana çıkan indirme listesinden sisteminize yerinde olan sürümü seçip indirmelisiniz. Sağ tarafta bulunan filtre listesinden sisteminizde kurulu işletim sistemini ve tipini seçerseniz sisteminize uygun yükleyici listelenecektir.

Kılavuz hazırlarken kullandığımız işlemci 10. nesil ve arama sonucunda iki yükleyici çıktı. Oysa sizde ikiden artı netice çıkabilir. Burada uyarı edilmesi gereken nokta “BETA” yazan yükleyiciyi indirip kurmamanızdır.

Intel HD Graphics güncelleme rehberi

Uygun versiyonu seçtikten daha sonra karşımıza iki seçenek çıkıyor. Çalıştırılabilir paket ile sıkıştırılmış dosya seçeneğinden uygun olanını seçip indiriniz.

Yükleyiciyi indirip çalıştırdıktan sonradan Intel HD Graphics güncellemesi başarıyla tamamlanacaktır.

Intel HD Graphics güncelleme rehberinde aklınıza takılan soruları veya yaşadığınız sorunları yorumlarda belirtiniz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.