DOLAR 32,3791
EURO 34,6042
ALTIN 2.386,81
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Intel de Corona virüs mücadelesine katıldı! Intel, salgınla mücadele edebilecek ve toplumu gelecekteki krizlere daha iyi hazırlayacak yeni teknolojilerin…

08.04.2020
A+
A-

Intel, salgınla mücadele edebilecek ve toplumu gelecekteki krizlere daha iyi hazırlayacak yeni teknolojilerin gelişimini hızlandırmak için 50 milyon dolar bağış yapacak. Intel CEO’su Bob Swan, konuyla ilgili olarak “Uzmanlığımızı ve teknolojimizi paylaşarak, bu zorlu süreçle mücadele eden projeleri hızlandırmaya yardımcı olmayı umuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Intel CEO Bob Swan

Intel, 50 milyon dolar paydan, yaklaşık 40 milyon dolar’ı Intel COVID-19 Müdahale ve Hazırlıklılık Girişimi‘ne finanse edecek. Şirket, yaptığı açıklamada, geri kalan miktarın, yardım projelerini destekleyen bir inovasyon fonuna ayıracağını söyledi.

Apple yüz siperliğini tanıttı!

Birçok firma corona virüsü nedeniyle üretim bandında değişiklik yaparak medikal ürünler üretmeye başladı. Bugün Apple yüz siperliği ile ilgili bir sayfa oluşturuldu.

 

Intel, yapay zeka destekli girişimleri ile Covid-19 mücadelesine katıldı

Intel COVID-19 Müdahale ve Hazırlıklılık Girişimi; yapay zeka (AI), yüksek performanslı bilgi işlem gibi teknolojilerden yararlanıyor. Bu teknoloji; tanı, tedavi ve aşı geliştirmedeki ilerlemeleri hızlandırmak için finansman sağlayacak.

Intel, sağlık ve yaşam bilimleri alanında teknoloji inovasyonunu yönlendirmek için kendi deneyimlerini temel alacak. Şirket, gelecekteki pandemilere de hızlı yanıt vermek için dünya çapındaki politikaları hızlandıran endüstri ittifaklarının oluşturulmasını da desteklemeye karar verdi. Intel ayrıca Online Learning Initiative ile teknolojiye erişemeyen öğrencilere, cihazlar ve çevrimiçi öğrenme kaynakları sağlamak için eğitim odaklı kar amacı gütmeyen kuruluşları da destekleyecek. Devlet okulları ile yakın işbirliği içinde olan girişim, PC bağışları, çevrimiçi sanal kaynaklar, evde çalışma rehberleri ve cihaz bağlantı yardımı sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.