DOLAR 32,5359
EURO 34,8817
ALTIN 2.429,89
BIST 9.767,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Intel 10. nesil işlemcileri sızdırıldı

03.11.2019
A+
A-

Sızıntılara göre Intel Core i9-10900 10 çekirdek ve 20 izlek ile geliyor. 3.0 GHz temel, 5.1 GHz turbo frekans hızlarına sahip işlemci 20 MB önbelleğe sahip. Core i9-9900 işlemcisine göre 2 çekirdek ve 4 izlek artışıyla gelen işlemci hem oyun hemde iş istasyonu olarak kullanılabilecek.

Görünüşe göre Intel de Ryzen işlemcilere cevap verebilmek için çekirdek arttırma yöntemine gidiyor. Tekli çekirdek performansı daha iyi olarak bilinen Intel, yeni işlemciler ile çoklu çekirdek performansında da Ryzen işlemcileri yakalamak istiyor.

Yeni bir Pentium ve Celeron ailesi de yeni seri ile birlikte gelecek. 10. nesil işlemciler ile birlikte alt, orta, üst seviyeye hitap etmeyi amaçlayan Amerikalı teknoloji devi Intel ayrıca iş istasyonları için de çözümler geliştiriyor. Yeni işlemcileri ile birlikte LGA 1200 soketini kullanmaya başlayacak Intel üst seviye için Z490 anakartları öneriyor. Z490 anakartların yanı sıra H470, B460 ve H410 serisi anakartlarda yerini alacak. Yeni anakartlar ile 8. ve 9. nesil işlemciler kullanılamayacak. Genelde soketini iki nesilde bir değiştirmeyi tercih eden Intel bu seferde aynı stratejiyle yoluna devam edecek gibi görünüyor.

AMD ile mücadelede sıkıntılar yaşan Intel, 5 kasımda duyuracağı Cascade Lake-X işlemcilerini de 25 kasıma erteledi. Bu kararın nedeni tam olarak bilinmese de yeni çıkacak Threadripper işlemcilerine göre son rotüşlerın yapılması bekleniyor. Yeni işlemcilerinde fiyat düşüşüne gideceğini açıklayan firma mücadele için 3 milyar dolar ayırmış durumda.

Sizce Intel 10. nesil işlemcileriyle başarılı olabilecek mi?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.