DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Instagram’dan ‘o paylaşımlara’ yasak!

29.10.2019
A+
A-

Son zamanlarda politika değişikliğine giden sosyal medya devi Instagram, yasaklarına bir yenisini daha ekledi. Son olarak getirilen yasaklama, insan sağlığına ve psikolojisine zarar verebilecek olan kendine zarar verme ve intihar içerikli görüntüleri kapsıyor. Yasaklama dâhilinde filmler veya çizgi romanlara ait çizimler, notlar ve görüntülerde de bu tür eylemlerin kurgusal tasvirlerine izin verilmeyecek.

Instagram, geçtiğimiz şubat ayında kişinin kendine zarar verdiği bazı görüntüleri yasaklamış, aynı zamanda iyileşmiş yara izleri gibi içeriklerin de ‘keşfet’ sekmesinde çıkmasını engellemişti.

Webtekno’nun haberine göre geçtiğimiz günlerde bir blog yazısı paylaşan Instagram Başkanı Adam Mosseri, bu değişiklikten sonraki ilk 3 ayda Instagram’ın 834 bine yakın gönderi hakkında işlem yaptığını açıkladı.

İnsanların sağlık deneyimlerini paylaşmalarına izin verirken diğerlerinin de potansiyel olarak zararlı içeriğe maruz kalmalarını engellemek için bir denge kurmak zorunda olduklarını belirten Mosseri, bu yüzden yasakları genişletme kararı aldıklarını söyledi.

Kullanıcıların ruh sağlığını korumak zorunda olduklarını söyleyen Mosseri, 2017 yılında henüz 14 yaşındayken Instagram’da izlediği intihar ve şiddet videoları yüzünden intihar eden Molly Russell’a da değindi.

İntihar eden genç kız, Instagram’ı depresyon ve intiharla ilgili içeriklere girmek için kullanmıştı. Oldukça zor bir dönem geçiren genç kızın ailesi de çocuklarının ölümüne Instagram’ın yol açtığını söylemişlerdi. Önde gelen sosyal medya platformu, artık kendine zarar verme ve intiharla ilişkili materyalleri veya yöntemleri içeren resimlerin kaldırabileceğini, bu tür içerikler paylaşan hesapların aramada veya uygulamanın diğer bölümlerinde önerilmeyeceğini de belirtti.

Bu yılın başlarında İngiltere başta olmak üzere pek çok ülke, Instagram’a intihar içerikli videoları kaldırması, aksi takdirde platforma yaptırım uygulanacağı konusunda baskılar yapıyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.