DOLAR 32,2486
EURO 35,0469
ALTIN 2.486,71
BIST 10.608,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Instagram ”maske tak” uyarısı ile gündemde

03.07.2020
A+
A-

Corona virüsü salgını için hala net bir tedavi yöntemi bulunamamışken, sosyal medya kullanımlarının çoğalma gösterdiği şu günlerde şirketlerden hamleler geliyor. Facebook yeni aldığı karar ile birlikte sunduğu güncelleme ile ayrıca Facebook ayrıca de Instagram için ”maske tak” uyarısı taşıyan bir nitelik ekledi. Şu lahza için ABD’deki kullanıcılar için sunulan bu nitelik, ilerleyen günlerde öteki ülkeler için de gelmesi bekleniyor.

Bildiğiniz gibi olgu sayısıyla dünyadaki en çok ölümün yaşandığı ülke olan ABD için bu uyarının birincil yayımlanması tesadüf değil. Sosyal medyayı etkin kullanan insanların en azından maske takmaya özen göstermesi namına yapılan bu güncelleme, sadece yapılan uyarıyı da içermiyor.

Facebook ve Instagram üzerinden gelen uyarı ile birlikte kullanıcılar salgına ilişkin aktüel ve dürüst bilgilere de ulaşabilecek. Maske tak uyarısına tıklayan kullanıcılar COVID-19 Veri Merkezi’ne yönlendirilmiş olacak ve konu hakkında bilgilenmesi sağlanacak.

Kullanıcıların güncel verilere kolaylıkla ulaşmasını sağlamak namına atılan bu adım, Türkiye için sunulur mu bilmiyoruz fakat birkaç ay önce  Facebook COVID-19 Veri Merkezi Türkçe’ye çevrilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.