DOLAR 32,3769
EURO 34,9712
ALTIN 2.325,70
BIST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Instagram için yeni nitelik: Rehberler Pandemi döneminde de aralıksız olarak yeni güncellemeler yapan Instagram yeni bir özellik ile adından söz ettirdi…

19.05.2020
A+
A-

Bugünden itibaren devreye giren rehberler, şimdilik belli başlı sağlık durumu kuruluşları için kullanıma gevşemiş durumda. Buna göre sıhhat kuruluşları, Instagram kadar sayfalarına eklenen kitapçık şeklindeki rehberler sekmesine, corona virüs ile ilgili kayda değer bilgiler eklemeye başladı.

Instagram’dan yeni güncelleme: Küçük Destek

Türkiye’de ve çoğu ülkede devreye sokulan Instagram Minik Destek uygulaması nedir? Milyonlarca kişiyi etkileyen bu buluş ne işe yarıyor?

Gerçekten bu nitelik için yeni tip Instagram içeriği oluşturulmuyor. Rehberlerin yaptığı, ana konularda gönderdiğiniz içerikleri başlıklar aşağı biriktirmek. Tabii ki bu başlıkları ilüstürasyon ve görsellerle cesaretlendirmek de muhtemel.

Peki lakin Instagram bu yeni nitelik ile yalnızca afiyet bilgilendirilmesi mi yapmayı planlıyor? Platform, blogunda yaptığı açıklamada rehberlerin şu an için sıhhat kuruluşlarını odağına alan bir kullanım olduğunu açıkladı.

Ancak, sosyal medya platformunun, içerikleri kategorileştirmeye yarayan yöntemi ilerde işletme hesaplarına da açma ihtimali var. Eğer bu yeni nitelik, kullanıcılara da açılırsa daha ayrı bir Instagram deneyimi karşımıza çıkabilir.

Özellik şu lahza için Türkiye’deki sağlık durumu kuruluşları için etkin olarak görünmüyor. Beklenti ise Instagram rehberler özelliğinin ay ardına kadar bütün ülkelere açılması yönünde.

giderken Instagram‘ın bir dizi yeni güncellemesi daha karşımıza çıkacak. Bunlardan en önemlisi de Messenger Rooms desteği. Buna kadar platform üzerinden de 50 kişilik Rooms görüşmelerine katılmanın mümkün olması bekleniyor.

Oysa belli başlı merak edilen, şu lahza için Türkiye‘de de fazla artı kullanılan canlı yayın özelliği için daha fazla birey desteği gelip gelmeyeceği. Henüz bu konuda bir gelişme olmasa da, platformun yakında bu konuda çözüm geliştirebilir.

Yeni duyurulan rehberler özelliğini nasıl buldunuz? Sizce Instagram başka nasıl güncellemeler yapmalı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.