DOLAR 32,2919
EURO 35,0340
ALTIN 2.477,80
BIST 10.565,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Instagram hikayelere yeni bir özellik kazandırıyor!

07.11.2018
A+
A-

Her geçen gün kendisini yenilemeye devam eden Instagram, popülerliğini kaybetmeye hiç niyeti yok. Bu doğrultuda sürekli çeşitli yeniliklerle kullanıcılarının karşısına çıkan mobil platform, bu defa ise “Okul Hikayeleri” adı verilen yeni özellik üzerinde çalışıyor.

Facebook ve Instagram mobil uygulama kodlarını inceleyerek, isim etiketi, video arama ve müzik etiketi gibi yeni özellikleri daha önce de ortaya çıkartan @wongmjane şimdiyse söz konusu özelliği gün yüzüne çıkarttı.

Instagram is working on school story. pic.twitter.com/wJc5oSJtyM

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) 5 Kasım 2018

Okul Hikayeleri ise sadece belli bir okulun öğrencileri tarafından görülebilecek ve üretilmesinde katkıda bulunabilecek. Hatta üretilen Hikayeler, bir yönetici tarafından kontrolden geçirilecek ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmasının önüne geçilecek.

Bu durum uygulamanın kodlarında ise şu şekilde ifade edilmiş; “Okul hikayeleri, topluluğun güvenliğinden emin olmak için manuel olarak değerlendirilecek.”

School Stories are manually reviewed:

“Only people in the community can see this. School stories are manually reviewed to make sure the community is safe.” pic.twitter.com/XXITr1S1VB

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) 5 Kasım 2018

Bu özellik ile Instagram çocuklar için daha eğlenceli ve güvenli bir alan oluşturmayı hedefliyor. Ancak bardağın diğer tarafına bakarsak da çocukların dışlanmış gibi hissetme problemleri de beraberinde gelebilir.

Henüz konu ile ilgili Instagram cephesinden resmi bir açıklama ise gelmiş değil. Bakalım kodlarda yer alan bu özellik kullanıma sunulacak mı? Hep beraber bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.