DOLAR 32,3275
EURO 34,4808
ALTIN 2.393,12
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Instagram, Facebook’un hatasına düşmeyecek

03.04.2018
A+
A-

Instagram, sessiz sedasız bazı geliştiriciler için API erişimini kesti. Ayrıca firma, diğer geliştiricilerinin de Instagram kullanıcıları hakkında veri toplamak için API’ları ne sıklıkla kullanabileceğini konusunda bazı sınırlamalar yaptı. Bu hareket, Facebook’un gizlilik skandalı sonrasında veri erişimini 3. kişilerden geri alma çabalarının bir parçası gibi görünüyor.

Instagram sevilen uygulamasını kaldırdı

Instagram, yayınladığı son güncelleme ile Apple Watch üzerindeki uygulamasını sürpriz bir şekilde kaldırdı. Peki, Instagram neden böyle bir karar aldı?

3. parti uygulamaların API sayesinde ping atma sınırı 5.000 iken alınan karar sonrası bu sınır 200‘e kadar düşürüldü. Artık geliştiriciler kullanıcıların verilerine sürekli ulaşamayacak. Firmanın neden böyle bir hamle yaptığı bilinmiyor. Sosyal medya devi sadece böyle bir değişiklik yaptığını onayladı ancak konu hakkında yorum yapmadı.

Instagram

Yapılan bu hamle için geç kalınmış bir düzenleme diyebiliriz. Facebook’taki veri skandalının ardından tüm sosyal medya platformlarında API’larda sınırlama getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 3. parti uygulamalar, kullanıcılara ana uygulamadan farkı yenilik sunarken, veri gizliliğini tehlikeye atıyor.

:: API sınırlaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.