DOLAR 32,4281
EURO 34,4490
ALTIN 2.490,11
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Instagram Corona virüsüne karşı önlemini alıyor

23.03.2020
A+
A-

Instagram Corona virüsü sonrası çok daha aktif bir şekilde kullanılan sosyal medya platformlarından birisi oldu. Ünlü simaların açtığı canlı yayınlar ile insanları evde kalması için uyarması ile başlayan bu süreç artık canlı yayın konserlerine de sahne oluyor.

Bunların yanında dev sosyal medya platformu mobil uygulamanın bu kadar kullanılmasına karşılık, kendi önlemlerini alıyor. Instagram Corona virüsü hamlesi olarak, Instagram Hikayeler StayHome etiketini başlattı.

Instagram Corona virüsüne karşı yeni bir hamle yaptı. Sosyal uzaklığın teşvik edilmesi amaçlanan etiket şu an için Instagram Hikayeler kısmının etiketler bölümünde #StayHome adıyla en başta yer alıyor. Şu an bazı bölgeler için kullanıma sunulan etiket, ilerleyen günlerde küresel anlamda kullanıma sunulabilir.

Takipçi sayısı yüksek olan kişilerin ulaştığı kişi sayısı düşünüldüğünde bu etiket ile paylaşılan Hikayeler kullanıcılarda farkındalık oluşturması adına önemli hale geliyor.

Farkındalığı artırmak amacıyla Instagram birçok hamlesini Hikayeler bölümündeki etiketlerden ilerletiyor. Milyonlarca kişinin kullandığı bu özellik sayesinde ise görünürlük artmış oluyor. Tam da bu noktada Instagram Hikayeler bölümüne #StayHome etiketi ekleyen şirket, salgının yayılmasını azaltmak istiyor.

İptal edilen konserler ve etkinliklerden dolayı birçok kişi evde daha fazla vakit geçiriyor. Bu nedenle sosyal medya platformları da kişilerin farkındalığını artırmak için yeni hamleler yapıyor.

Bildiğiniz gibi geçenlerde Instagram Corona virüsü AR filtreleri için adım atmış bu filtreleri kaldırmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.