DOLAR 32,2668
EURO 35,0770
ALTIN 2.465,78
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Instagram Boomerang için 4 yeni özellik Geçtiğimiz aylarda Instagram’ın yeni efekt ve Boomerang güncellemeleri üzerinde çalıştığını duyurmuştuk…

13.01.2020
A+
A-

Instagram 2019 yazında Boomerang için yeni efektlerini ve özelliklerini duyurmuştu. Fakat sadece test amaçlı oldukça az kullanıcıya sunulan yeni özellikler ile ilgili bugün beklenen demo videosu geldi. Kullanıcılar artık Boomerang’larına çok daha farklı özel efektleri ekleyebilecek.

TikTok’un hızlı bir şekilde popülerleştiği ve farklı efektlerle kullanıcıları kendilerine daha da bağladığı bir dönemde Instagram’dan da beklenen hamle geldi. Boomerang’lar için SloMo, Echo, Duo ve Trimming özellikleriyle daha farklı özel efektler sunacak.

SloMo ile Boomerang’larınızın hızı yarıya düşürülür ve her 8 kare bir saniye yerine 2 saniye oynar. Echo özelliği ise hareket halindeki her şeyin arka planına, yarı saydam bir iz görünmesi için hareket bulanıklığı efekti ekler. Çift görme etkisi yaratır.

Duo ile klipsi bir görünümle sayısallaştırılmış görüntü başlangıç hızı ile geri sarılır. Yani Boomerang’ınızı hem hızlandırır hem de yavaşlatır ve böylece glitch ve texture olarak adlandırabileceğimiz bir efekt etkisi oluşturur.

Son olarak trimming ise Boomerang’ınızı iPhone’un film rulosuno veya Instagram feed video düzenleyicisine benzer bir yolla kesmenizi ve kısaltmanızı sağlar. Bu özellikleri kullanmak için Instagram Boomerang seçim ekranına gelip sonsuzluk simgesi ile diğer efektlere geçiş yapabilirsiniz.

Kısa süre içerisinde özelliklerin tüm cihazlara ulaşması bekleniyor. Fakat yayınlanan güncelleme bölgesel olmasından dolayı cihazınıza henüz gelmemiş olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.