DOLAR 32,2643
EURO 35,0680
ALTIN 2.466,62
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

DJI Drone Kurtarma Haritası ile yaşam kurtaracak! DJI’nın Drone Kurtarma Haritası baştan sona tüm dünyada 200’den pozitif ivedi koşul müdahalesi raporlandı…

01.07.2020
A+
A-

Harita; birçok ayrı polis departmanı, itfaiye teşkilatı ve gönüllü arama kurtarma ekibinden oluşuyor. Uygulamada yetkili kaynaklardan toplanılan haberler ve sosyal medya yayınlardan gelen hemen olan bildirimler yer alıyor. Drone’la yapılan arama kurtarmaların yeri, tarihi, özeti ve ilgili linkler sayesinde vakalar oldukça basit takip edilebiliyor.

DJI Millet Güvenliği Entegrasyonu Kıdemli Direktörü Romeo Durscher konuya ilişkin: “DJI Drone Kurtarma Haritası, acele durumlarda insansız hava araçlarının ne dek etkin olduğu konusunda global kapsamda en iyi referansımız haline geldi. Arama kurtarmalarda kullanılan drone’ların, riskleri azaltmanın yanında insan hayatı kurtarmada da oldukça büyük bir etkisi var.” dedi.

Karanlıkta bile termal görüntüler yakalayabilen kameralar bir uçtan bir uca ormanda, tarlada, açık denizde ya da dağda kaybolan insanların görüntüleri yakalanıyor. Başvuru sadece dronların arama kurtarma sürecine dahil olmasıyla sınırlı kalmıyor, tehlike anı yaşamış insanların tespitinde de faal rol oynuyor. Bütün bunlar acil durumda drone’ların geleneksel bir yer tabanlı aramaya göre müdaheledeki hızını ortaya koyuyor.

Bir parkta zarar görmüş vaziyette yatarken gönüllü bir drone pilotu kadar bulunan Jason Mabee‘nin, “Geliştirilen teknoloji hakkında drone’ların arama kurtarma çalışmalarındaki önemine bir drone göre hayatım kurtularak bana kalırsa şahit oldum. Drone’ların bütün dünyada çoğu insana yardım edebileceğini anlayışlı olmak bana güven veriyor. DJI Drone Kurtarma Haritası acil durumlarda drone kullanımının öneminin en büyük kanıtı.” sözleri konunun önemini bir defa daha öne çıkardı.

Utah Eyaleti Weber Bölgesi Arama Kurtarma Drone Takım Koordinatörü Kyle Nordfors da: “Drone’lar şiddet koşullarda yapılan arama kurtarma çalışmalarında hali hazırdaki şartları bitmiş yaratıyor. Geçtiğimiz sene iki kez geceleri güvenli olmayan arazide mahsur kalan yürüyüşçüleri drone’ların yardımıyla bulduk ve kurtardık. Bu teknoloji gönüllü arama kurtarma kuvvetlerimiz üzerindeki riski ve baskıyı da azalttı. Drone’ların tüm insanlığa yaptığı bu katkı sayesinde arama kurtarma ekiplerimiz de bundan böyle daha güvenli alıştırma şartlarına sahipler.”. ifadesiyle takviye oldu.

DJI Politika ve Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Brendan Schulman: “DJI’ın geliştirdiği Drone Kurtarma Haritası, politikacıların da drone’ların insan hayatı kurtarmadaki önemini anlamaları için epeyce enerjik bir kaynak. Drone kullanımını kısıtlayan, caydıran kararlar ve drone maliyetini artıracak politikaların zararları da artık açıkça görülebilir durumda.” dedi.

DJI bugüne dek drone’ların arama kurtarma faaliyetlerine etkisine dair iki bambaşka rapor yayınladı. Yayınlanan raporda ilk olarak 2017 yılında gerçekleşen bir arama kurtarma çalışmasında 59 birey kurtarıldı. 2018‘de yayınlanan raporda da bu rakamın küresel çapta 124‘e yükseldiği kaydedildi. DJI, drone destekli kurtarma faaliyetlerini haberler üzerinden, sosyal medyadan ve diğer kaynaklardan da takip ediyor. DJI Drone Kurtarma Haritasında yer almayan herhangi bir çalışmayı sayfanın aşağı bulunan form tamamen kolayca cümbür cemaat kaydedebiliyor. Kayıt sonrası yapılan başvurunun doğruluğu denetleme ediliyor.

DJI’ın geliştirdiği Dron Kurtarma Haritasına buradan erişebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.