DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

İngiltere NHS, Etik Olmayan Bir Uygulamaya İmza Atıyor

İngiltere NHS, etik olmayan bir uygulamaya imza atarak tartışmalara yol açıyor. Sağlık sistemi, halk arasında güven kaybediyor.

29.03.2024
A+
A-

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), bağışlanan cesetlerin kozmetik eğitimde kullanılması konusunda tartışmalara yol açan bir uygulama başlattı. Bu uygulamaya göre, başı kesilmiş cesetler özel estetik kurs merkezlerine gönderilerek doktorlara ve diş hekimlerine Botox gibi kozmetik işlemleri öğretmek için kullanılıyor.

NHS hastaneleri, bağışlanan cesetleri bu şekilde kozmetik eğitimde kullanarak, eleştirilerin hedefi haline geldi. Bağışçıların ve ailelerinin son isteklerinin saygı görmemesi, etik sınırların zorlanması ve ticari amaçların öne çıkması gibi konular kamuoyunda büyük tartışma yaratıyor.

NHS Trust tarafından yayınlanan broşürlerde, bağışlanan cesetlerin kozmetik eğitimde kullanılacağına dair net bir bilgi verilmemesi ise eleştirileri daha da artırıyor. Bağışın gelecek nesil sağlık uzmanlarının eğitimine katkı sağlayacağı ve yaşam kurtarıcı tekniklerin geliştirilmesine yardımcı olabileceği gibi açıklamaların gerçek amaçları gizlemeye yetmediği belirtiliyor.

Bu durum, sağlık sektöründe etik kuralların ihlal edildiği, bağışçı haklarının göz ardı edildiği ve ticari kaygıların öne çıktığı bir tabloyu ortaya koyuyor. NHS’nin kozmetik eğitim için cesetleri kullanarak ticari faaliyetleri desteklemesi, eleştirilerin dozunu artırıyor.

Özetle, NHS’nin bu uygulaması, sağlık sektöründe etik olmayan bir çizgiyi temsil ederek, kamuoyunda büyük tepkilere neden oluyor. Bağışçıların ve ailelerinin haklarına saygı duyulmaması, bu tartışmaların daha da derinleşmesine sebep oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.