DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

İngiliz ajanın Beyoğlu’nda sır ölümü!

12.11.2019
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Yunus Emre Kavak’ın haberine göre İstanbul Beyoğlu’nda dün şok bir ölüm olayı yaşandı. Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokak’ta Kılıç Ali Paşa Camisi’ne sabah namazı için giden vatandaşlar, 3 numaralı binanın önünde hareketsiz yatan bir kişiyi gördü.

BİR KADINLA TARTIŞMA SESİ

İhbar üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yerde yatan kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Ceset otopsi için Adli Tıp’a gönderilirken, ölen kişinin İngiliz askeri istihbaratçı James Gustaf Edward Le Mesurier (48) olduğu ortaya çıktı. Uluslararası haber ajansları ve internet siteleri tarafından flaş haber olarak paylaşılan ölüm haberinin ardından İstanbul Polisi çok yönlü soruşturma başlattı. Görgü tanıkları evden bir kadınla tartışma sesleri geldiğini öne sürdü. Emniyet kayıtlarına “şüpheli ölüm” olarak geçen olayın ardından, eski bir MI6 ajanı olan Mesurier’in İsveçli eşi Emma Hedvingc Hristina (39) polise ifade verdi. Lemesurier’in 4 yıl önce Türkiye’ye gelerek olay yerindeki adreste bulunan ve eğitim kurumu olarak faaliyet gösteren iş yerinde çalışmaya başladığını söyleyen eşi, “Son dönemlerde aşırı stres rahatsızlığı nedeniyle uyku ve psikolojik ilaç kullanmaya başladı. 2-3 gün önce Adalar’da bulunan evde yine aşırı strese bağlı rahatsızlığı nedeniyle iğne ve ilaç tedavisi alarak sağlık kuruluşuna yakın olma amacıyla homeofis olarak kullandığı bu adrese geldik. Dün saat 04.00 sıralarına kadar eşimle uyanıktık. Birlikte uyku ilacı aldık. Saat 05.30-06.00 sıralarında kapının dışarıdan çalınması üzerine uyandım. Eşimi görmemem üzerine 3. katta açık olan pencere camından baktığımda onu yerde yatar halde gördüm” dedi.

ŞÖVALYE NİŞANI SAHİBİYDİ

İstanbul Valiliği de yazılı bir açıklama yaparak, geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatıldığını duyurdu. Ön otopsi raporunda, Mesurier’in vücudunda düşmeye bağlı ezikler ve kırıklar olduğu kaydedildi. Suriye’de muhaliflerin ve Türkiye’nin kontrolündeki alanlarda sivil savunma faaliyeti yürüten Beyaz Baretliler (White Helmes) örgütünün kurucusu olan James Gustaf Edward Le Mesurier, Suriye Acil Yardım Derneği’nin de başkanıydı. Rusya, İran ve Şam rejiminin hedefindeki Beyaz Baretliler, dezenformasyon yaymakla suçlanıyordu. Mesurier, Balkanlar ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde çalışmış bir isimdi. Özellikle Kosova’daki terörist gruplara yardım ettiği iddia ediliyordu. Mesurier, 2016’da Kraliçe Elizabeth’ten Suriye’deki çalışmalarından ötürü şövalye nişanı ile ödüllendirilmişti. Ağustos 2017’da İdlib’te düzenlenen bir saldırıda Beyaz Baretliler üyesi 7 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan rejim ve Rusya güçleri sorumlu tutulmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.