DOLAR 32,6563
EURO 34,8392
ALTIN 2.510,19
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Türk kadını şıklığından asla taviz vermez

03.12.2017
A+
A-

Türk kadını şıklığından asla taviz vermez◊ Zuhair Murad denince akla gelinlikler, tuvaletler geliyor, hazırgiyim değil. Sizce neden?
– Couture ile başladığım için bu algının oluşması çok normal. Zaten bu koleksiyonum da ilk başta kokteyl elbiselerinden oluşuyordu. Zaman içerisinde jean pantolonları, trikoları, deri ceketleri de ekledim. Burada amaç, kadınların günün her saati giymek isteyeceği parçaları da koleksiyona eklemekti.

◊ Yani markanızın altında spor parçalar mı göreceğiz?
– Şöyle anlatayım: Hazırgiyim koleksiyonum couture’ün hazırgiyime yansımış hali. Yani aşırı spor değil. Lüks ve sofistike görünümü seven kadınların beğenebileceği parçalar. Farkı sadece özel gecelere değil, her yere bu parçaları giyebilmeleri. Özetlersek: Lüks, sportif ve trendleri takip eden bir görünüm. Kesimleri farklı, kullanılan malzemeler de özel. Buna rağmen, fiyat olarak da nispeten daha ulaşılabilir. Türk kadınının seveceğini düşünüyorum.

Türk kadını şıklığından asla taviz vermez
Fotoğraf: Selçuk Şamiloğlu

◊ Tarzımız hakkında fikriniz var yani…
– Tabii ki, Türkiye’ye çok gelip gittim. Çok müşterim var burada ve onlar için pek çok gelinlik ve tuvalet tasarladım… Türk kadınını düşündüğümde aklıma modern, elegan, şık biri geliyor. Trendleri takip eder ama iyi giyinmeyi de sevdiği için şıklığından asla taviz vermez. Lübnanlı kadınlar da böyle. Zevklerin paralel olması bir tasarımcı olarak işimi kolaylaştırıyor.

◊ Koleksiyonlarınız sadece bu coğrafyada değil, her yerde rağbet görüyor ama… Kırmızı halılar özellikle uzmanlık alanınız: Altın Küre, Oscar gibi törenlerde yıldızlar sizi giymek için yarışıyor. Bunun sırrı ne?
– Bir kere kadın dediğin her zaman seksi ve büyüleyici olmak ister. Kim “Keşke sıradan görünsem” der ki? Biz tasarımcılar ışıldama sürecinde kadına yardım etmeye çalışırız. Kırmızı halı bu konuda rekabetin yüksek olduğu bir yer, ben de kadınların ışıldamasına yardımcı olmayı seviyorum. Kullandığım malzemeler ve kesimler bu yüzden ihtişamlı.

Türk kadını şıklığından asla taviz vermez

◊ Couture alanında bir ara sadelik ön plandaydı, şimdi işler yine tersine döndü. Bu durumu dünyada yaşanan krizlere yorabilir miyiz?
– Doğru, şu anda trendler de lükse doğru daha eğilimli. Bir ara özellikle couture alanında son derece yalın çizgiler görüyorduk, şimdi hem malzeme hem de kesimler adına çok daha zengin koleksiyonlar görüyoruz. Güzele övgü geri geldi ve ben bu durumdan dolayı çok mutluyum. Depresif zamanlar tespitine gelirsek: Kadınlar biraz da kendilerine daha çok güvenmek için giyinirler. Kötü zamanlarda kendine daha çok inanacağı, daha çok güven veren parçalar giymek isterler. Sonuçta modumuz seçtiğimiz parçalara yansır. Dünyanın modu da modaya yansıyor. Bununla beraber, lükse sadece zor zamanlarda değil, her zaman ihtiyaç vardır. Her zaman alıcıları olacaktır. Çünkü her daim iyi hissettirir.

◊ Sezon trendlerini bir yana bırakırsak, her kadının dolabında olması gereken beş parça ne size göre?
– Smokin ceket-pantolon takım, jean pantolon, siyah kokteyl elbisesi, uzun ipek elbise, beyaz gömlek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.