DOLAR 32,3636
EURO 34,7935
ALTIN 2.400,67
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İnci Tozu Sabunu

28.06.2020
A+
A-

Deri ürünleri içerisindeki kimyasallar arttıkça halk müziği daha çok doğal ürünlere yöneliyor. Temizleme aşamasında da doğal ürünlerden yana tercih genelde sabunlar olmakta. Ayrıca yüz hem beden temizliğinde sabun kullanımı epeyce sık karşılaşılan bir durum.

Deri türüne tarafından anti bakteriyel özellikli, nemlendirici özellikli veya sebum dengeleyici gibi çoğu sabun türü üretilmekte. Son zamanlarda ismini çoğunlukla duymaya başladığımız sabun türlerinden bir tanesi inci tozu sabunu. Bu yazımızda henüz fazla pozitif yaygınlaşmamış olsa da kullananların oldukça memnun kaldığı ve faydaları konusunda epeyce iddialı olan inci tozu sabunundan ve faydalarından dile getirmek istedik.

Sizde ismini duyup inci tozu sabununun ne olduğunu ve faydalarının neler olduğunu merak ettiyseniz yazımızın devamında birlikte detayları öğrenelim. Kim bilir şayet de cildinize en iyi gelecek olan sabunu keşfetmiş olabilirsiniz.

İnci Tozu Sabunu Nedir?
İnci tozu sabunu isminden de anlaşılacağı üzere içerisinde inci tozu içerir. İnci tozu, Türkiye’de demin ismini yeni duyurmaya başlamış olsa da Uzakdoğu’da yüzyıllardır kullanılmaktadır. İnci tozu sabunu içerisinde zinde antioksidanlar barındırır. Barındırdığı bu antioksidanlar bir uçtan bir uca cildin yaşlanma sürecini geciktirir. İçeriğindeki inci proteinleri kemik yoğunluğunu arttırır. İnci tozu proteinlerinin DNA sı vücudun kalsiyum düzenlemesinde rol oynayan DNA sına benzer.

İnci tozu metabolizmanın hızlanmasına yardımcı etki gösterir. Akneli ve sivilceli ciltler için uygundur. Cildin yenilenmesine, onarılmasına ve gençleşmesine yardımda bulunur.

İnci Tozu Sabununun Faydaları
• İnci tozu sabunu, cilt üzerinde gözenekli olan yenileyici bir tesir gösterir. Bu Vesile Ile cildin onarılmasına ve daha dinç görünmesine takviye eder.
• Kırışıklıkları önler ve ince çizgilerin iyileşmesine muavin olur.
• Deri metabolizmasını hızlandırır.
• Cildin daha aydınlık ve daha canlı görünmesini sağlar.
• Cilt esnekliğini artırarak gözenek oluşumunu önler ve gençleşmeye asistan olur.
• İnci tozu sabunu, güneşin yarattığı etkilere iyi gelerek cildin doğal rengini korur.
• Deri üzerindeki kirlinin azaltılmasına destek da bulunur.
• Sivilce ve akne oluşumunu önler. Mevcutta olan sivilcelerin ve aknelerin küçülmesini yok olmasını sağlar.
• Ölü hücrelerin atılmasına tezgâhtar olur.
• Cildi güneşin zararlı ışınlarından korur.
• Ciltteki kızarıklık gibi sorunların azalmasını sağlar.
• Ciltte pürüzsüz bir görünüş oluşmasına takviye eder.

İnci Tozu Sabununu Kimler Kullanmalı
İnci tozu sabunu, sivilceler üzerindeki etkisi ile çoğunlukla yağlı ve sivilceli ciltler tarafından daha çok sevilmektedir. İlk kullanımlarda ciltte kusma yapabilir. Cildin altında kalan sivilce siyah noktalar cilt yüzeyine çıkabilir. Ama bu şart geçici olacak cildin alt katmanlarının temizlenmesini sağlayacaktır.

Etkisini tamamiyle alabilmek için yüzünüzü sabunla dedi daha sonra 30 saniye ile 1 dakika arasında sabunu yüzünüzde bekletip sonradan yıkamanız gerekiyor. Her deri temizleme ürününde olduğu gibi inci tozu sabununu da cildinizden tamamen arındırana dek bol su ile durulamanız gerekir.

İki hafta kadar bir süre kullandıktan daha sonra sivilceleriniz ve kırışıklıklarınız yavaş yavaş geçmeye başlayacaktır. Unutmayın ki etkisini bakmak için sabah ve akşam olarak günde iki defa düzenli kullanmanız gerekiyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.