DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Grip İle Koronavirüsü…

17.10.2021
A+
A-

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit salgının son durumunu değerlendirdi. Detaylar haberimizde…

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit salgının son durumunu değerlendirdi.

GRİP İLE KORONAVİRÜSÜ AYIRT ETMEK ÇOK ZOR!

Maske kullanım oranının azaldığını söyleyen Prof. Dr. Nurettin Yiyit, üst solunum yolu enfeksiyonlarının yeniden artışa geçtiğine vurgu yaptı. Maske kullanımın sadece koronavirüsten değil diğer virüslerden de koruduğunu dile getiren Yiyit, “Maske nasıl bizi koronavirüsten koruyorsa aslında bütün viral enfeksiyonlardan koruyor. Gribal enfeksiyonlar bu yıl tekrar olma ihtimali var. İkisi bir arada olacağı için bunu ayırt etmemiz çok zor olacak. Özellikle riskli grubun grip aşılarını olmaları gerekecek” dedi.

BİLİM KURULU ÜYESİ UYARDI!

Koronavirüse karşı uygulanan tedbirlerin azalması durumunda olumsuzlukların artacağını söyleyen başhekim, “Ya etkili bir ilaç hızlıca dünya üzerinde kullanıma geçer ya da hızlıca toplumu aşılarız bunlardan biri olursa pandeminin sonu gelebilir. Ben umutlu bir yol yürüdüğümüzü düşünüyorum. Bu virüsü kontrolsüz yakalayan veya temas eden insanların birçoğunun hikayesinin yoğun bakımda veya morgda bittiğini unutmayalım.” diye uyarılarda bulundu.

AŞILANMA HIZI ARTMALI!

Vakaların son durumu hakkında konuşan Yiyit, “Vakaların çok yüksek olduğu geçmiş dalgaların 30 binli rakamlarını göz önünden geçirelim o tarihlerde neredeyse yoğun bakımlarımız dolma sinyallerini veriyordu. Bu dalgada 30 binli rakamı yaşıyoruz ama yoğun bakım, Kovid servislerimiz dolu değil. Aşının etkisi ile yürüyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte daha genç yaş grubunda vakaların arttığını biliyoruz. Aşılanma hızımızı artırabilirsek Kovid-19 mevsimsel bir hastalığa döndürebiliriz ” diye ifade etti.

BİLİM KURULU YÜZ YÜZE EĞİTİMDEN YANA!

Eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulunan başhekim Yiyit, Bilim Kurulu’nun yüz yüze eğitimden yana olduğunun altını çizerek şöyle dedi: “Eğitim bir daha hiç sekteye uğramasın çocuklarımız sıralarından mahrum kalmasın istiyorsak bunun birinci yolu evlerde bulaşıcılığı engellemek. Benim ailelerden en büyük isteğim,  çocukları okula gidiyorsa lütfen evdeki herkes aşılarını yaptırsın. Özellikle üniversite gençliğinden aşı konusunda bize destek olmalarını istirham ediyorum. Bir daha sahne sanatları seyircisiz kalsın istemiyorsak, futbolseverler tribünler boş kalsın, okullar çocuk sesinden mahrum kalsın istemiyorsak ve hiç kimse artık evine ekmek getirip getiremeyeceğim gibi bir soru işaretine yürümek istemiyorsa, iş yerlerimiz hep açık kalsın istiyorsak bu işin yolu belli.”

ŞİMDİLİK KISITLAMA YOK!

Prof. Dr. Nurettin Yiyit, kısıtlamalar hakkında önemli bilgi paylaşımında bulunarak, “Şu an için beklemiyoruz böyle bir plan böyle bir öngörü yok. Yasaklar değil, uyumdur süreci belirleyen biz ne kadar yasak getirirsek getirelim bir uyum yoksa o yasaklar sadece yazıldığı yerde kalır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.