DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Imtihan sürecindeki öğrencilere motivasyon önerileri

05.05.2020
A+
A-

Koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili son tarih belirlendi. YKS’nin uygulanma tarihi, 27-28 Haziran olarak açıklandı. Doğa Koleji Rehberlik Koordinatörü Sibel İzgiman, imtihan hazırlık sürecinde olan öğrencilerin egzersiz stratejilerini geliştirmelerinin ağırlık taşıdığı bir sürecin başladığını belirterek, “Öğrenciler yeni bir tasarlama doğrultusunda çalışmalarını hızlandırmalıdır” dedi.

Yeni bir alıştırma stratejisi belirlenmeli

Doğa Koleji Rehberlik Koordinatörü Sibel İzgiman, imtihan hazırlık sürecinde olan öğrencilerle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Öğrencilerin pek çoğu çalışmayı, sınavlara hazırlanmayı, soru çözmeyi, öğrenmeye yönelik sorumluluklarını erteliyor. Durdurma davranışını etkileyen düşük motivasyon, endişe, kendine inanmama, mükemmeliyetçilik, düşük öz kontrol gibi pek fazla istikrarsız karşımıza çıkıyor. Sınavın her yerde hazirana alınması, öğrencilerimizin baştan zaman ve egzersiz planı yapmalarını gerektiriyor.

Bilhassa sınava yaklaşılan dönemde en iyi çalışma stratejisi, test sınavı çözmek. Deneme sınav sonuçları yalnızca puansal olarak değerlendirilmemeli. Her bir denemeden sonra abes ve yanlış sorulara dönülmeli. Hangi konu ve kazanımlardan olduğu saptama edilmeli, soru tipiyle ilgili çözümleme yapılmalı, buna tarafından yeni bir alıştırma stratejisi belirlenmeli. Her bir deneme sınavının başarıda bir yol gösterici olduğu unutulmamalıdır.”

Sürece seri adaptasyon önem taşıyor

Kişiliğin hayata görüntü açısını belirlediğini açıklayan Kuralcı, “Dakik, her şeyi kitabına kadar yapmaya eğilimli, yargısal şahsiyet özelliğine sahip öğrenciler, çabuk değişime etap uydururken zorlanabiliyor. Daha çok endişe ve baskı yaşıyor. Bu tip öğrenciler olasılıkla ders egzersiz programı yapan, çözdüğü soruları anekdot bölge, yazarak çalışan, yapılacaklar listesi olan ahenkli ve istikrarlı bir şekilde çalışan öğrenciler. Ancak bu uyum ve istikrar, negatif duygularını yönetme konusunda onları zorlamamalıdır. Sınav hazırlık sürecinde olan öğrencilerimizin sürece hızlı adaptasyonu önem taşıyor” diye konuştu.

TYT, 165 dakika olacak, baraj puanı 170 oldu

TYT süresinin 30 dakika daha uzatıldığının açıklanmasının gerisinde yeni düzenlemeye tarafından 2020 TYT’de süre 165 dakika oldu. 2020-YKS’ye dair bir öteki değiştirme ise baraj puanı 180’den 170’e çekildi. TYT, yerleşme puanının oluşumunda \%40’lık bir ağırlığa sahip.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.