DOLAR 32,5044
EURO 34,6362
ALTIN 2.480,03
BIST 9.616,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Imtihan Döneminde Uyku Düzenine Uyarı!

13.06.2020
A+
A-

Doç. Dr. Vural Fidan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan adaylara uyku düzenine dair önemli tavsiyelerde bulunarak, çocukluk döneminde en stresli zamanların imtihan dönemleri olduğunu söyledi. Imtihan günü yaklaştıkça endişe sebebiyle şahısların uyku düzeni ve sürelerinde bozulmalar yaşandığının altını çizen Fidan, şöyle konuştu:

“Yakında Olacak Olan sınavlar nedeniyle oldukça pozitif sayıda çocuğumuzdan uyku problemiyle ilgili şikayetler geliyor. Başarılı olmanın en önemli nedenlerinden biri çalışmaktır. Çalışmalarımızı sınavda net bir şekilde ortaya koyabilmek için imtihan öncesinde hoş bir uyku uyumamız gerekiyor. İyi bir uyku uyuyamadığımız dönemde şahısların günlük hayat ve bilişsel aktivitelerinde önemli problemler yaşanıyor. Bu problemleri yaşamamak için mutlaka kişilerin uyku sürelerine uymaları gerekiyor.”

“UYKUDA 8 SAAT KALINMALI”

Doç. Dr. Fidan, sınava bir hafta ya da 10 gün kala en geç saat 22.00’de uykuya geçilmesini konusunda öneride bulundu. Uykuda takriben 8 saat kalınması gerektiğinin önemine değinen Fidan, “Sabah dinç bir şekilde kalmak gerekiyor. 8 saatlik uyku çocukların bilişsel yeteneklerinde azami performansı elde etmelerini sağlıyor” dedi. Fidan, adayları gün içerisinde ağır egzersizler yapmaktan ve fazla kafein tüketiminden uzakta durmaları konusunda da uyardı.

Coronavirüs salgın sürecinde Sağlık Durumu Bakanlığı Bilim Kurulunun aldığı tedbirler doğrultusunda 18 yaş altındaki bireylere karşın sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı saatleri değerlendirerek haricen gezinti yapılmasının uyku düzeninde rahatlama sağlayacağına dikkati çeken Fidan, “Çocuklarımız çalışmalarına güvensin. Sınavdan bir gün önce mutlaka sağlıklı şekilde uyumaları ve sağlıklı bir şekilde kalkmaları gerekiyor” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Başarıda Uykunun Önemi Nedir?

Başarıda Uykunun Önemi Nedir?

Coronavirüs ile Uykunuzda Savaşın

Coronavirüs ile Uykunuzda Savaşın

Kanser Uykusuzluk Yapar mı?

Kanser Uykusuzluk Yapar mı?

Uykusuzluğa Ne İyi Gelir?

Uykusuzluğa Ne İyi Kazanç?

İLİşKİLİ GALERİLER Uykusuzluğun Sebepleri Nelerdir?

Uykusuzluğun Sebepleri Nelerdir?

Uykusuzluk Yapan Yiyecekler

Uykusuzluk Yapan Yiyecekler

Az Uykuyla Verimli Bir Gün Nasıl Geçirilir?

Eksik Uykuyla Bereketli Bir Gün Nasıl Geçirilir?

Bu Doğal Yağlar Uyku Kalitesini Arttırıyor

Bu Doğal Yağlar Uyku Kalitesini Arttırıyor

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.