DOLAR 32,4480
EURO 34,7443
ALTIN 2.437,76
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

IMF Başkanı’nın ilk açıklaması ‘kriz’

26.09.2019
A+
A-

Bulgar ekonomist Kristalina Georgieva, IMF başkanı olarak seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada global ekonominin yeni bir ekonomik krizle baş etmeye hazır olması gerektiğini bildirdi.

Georgieva, “IMF harika bir tarihe ve birinci sınıf bir personele sahip eşsiz bir kurum. Global ekonomik ve finansal sistemin uluslararası işbirliği ile istikrarını sağlamaya yardımcı olma görevine inanan biri olarak burdayım. Fon’un rolü hiç bu kadar önemli olmamıştı.” dedi.

Ekonomik büyümenin, ticaretin gerilemesinin ve tarihsel olarak yüksek borç seviyelerinin artmasıyla birlikte görevi üstlenmesinin büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Georgieva, IMF’nin uzun vadeli hedeflerinin eşitsizlikler, iklim riskleri ve hızlı teknolojik değişim gibi konuları içermesi gerektiğini bildirdi.

IMF’nin yeni başkanı Kristalina Georgieva oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.