Beylikdüzü’nde Türkiye Deniz Canlıları Müzesi ve Arsa Tartışmaları
Beylikdüzü’nde Türkiye Deniz Canlıları Müzesi ve arsa tartışmaları hakkında detaylar, gelişmeler ve güncel bilgiler burada. İlgili tüm bilgileri keşfedin.
İddialar ve Mücadeleler
Beylikdüzü’nde bulunan ve Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin kurucusu olan Kenan Balcı, yaklaşık 50 yıldır balıkçılık sektöründe aktif olarak yer almakta ve bölgedeki hak mücadelesini sürdüren önemli bir isimdir. Balcı, Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde kendisinden arsa talebinde bulunduğunu ve bu talebin karşılığında “burayı kullanabilirsin” şeklinde sözler verildiğini iddia etmektedir. Ayrıca, iş yerinin arkasındaki alanın ise CHP’li bir milletvekiline devredildiğini ileri sürmektedir.
İddialar ve Rızası Dışı Alımlar
Balcı, İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, kendisinin de rızası dışında alınan arsalar ve iş yerinin durumu hakkında şikayette bulunmuştur. Ayrıca, kendisinin iş yerinde astığı afişlerle hakkını geri almak istediğini dile getirmiştir.
Yer ve Arsa Problemleri
- Kenan Balcı: “İki arazime 15 yıldır çöktüler. Arazilerimize giremez hale geldik. Bu durumu halkın önünde sürekli gündeme getiriyorum.”
- 2018 yılında, tapusunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunarak, “Burayı bana verin, başka bir yerle takas edelim” talebinde bulunmuştur.
- Büyükşehir Belediyesi ise, oy birliğiyle meclis kararıyla bu talebi kabul etmiştir.
- Ancak, ne kendisinin yerlerine ne de takas edilen bölgeye 11 yıldır girememektedir.
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi ve Projeler
Türkiye’de ilk ve özgün olarak kurulan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, Balcı tarafından hayata geçirilmiş ve bölgenin önemli bir simgesi olmuştur. Balcı, müzeye ilişkin konuşmasında:
“Dünyada ilk olan bu müzeyi bize verin, kullanacağız. Ücretsiz değil, parasını ödeyerek yapacağız dedik. Ancak, bir yıl sonra müzeye yıkım işlemi gerçekleştirildi.”
Yasal ve Ruhsatlandırma Sorunları
Kenan Balcı, arazilerin gasp edilmesi ve ruhsatlandırma sorunlarıyla karşı karşıya kalmıştır:
- Arazileri, sanki aile malıymış gibi CHP’li bir milletvekiline devredilmiştir.
- Milletvekili, bu alanı çay bahçesi olarak kullanmaktadır.
- 11 dükkanını gasp etmiş ve bu duruma ilişkin mahkemeler devam etmektedir.
- İş yerindeki vergiler ve vergi levhaları gasp edilmiştir.
- Ruhsat süresi 10 yılda sona ermiş olmasına rağmen yenilenmemiş ve balık satışı yasaklanmıştır.
Mahkeme ve Hukuki Süreçler
Balık satmak ve iş yerini korumak amacıyla mahkemeye başvuran Balcı, hakimin kararlarıyla ilgili şunları söylemiştir:
“Hakim, İmamoğlu’na, ‘Sen haksızsın, bu müracaat etmiş, ruhsatını vermemişsin’ dedi. Bu karar üzerine mühürler kaldırıldı.”
Ancak, bu süreçte başkan yardımcısı Mehmet Murat Çalık da müdahalelerde bulunmuş ve balık satışını yasaklamıştır. Balcı, pişmiş balık satmaya devam edebildiğini ve park alanının kamulaştırma işlemlerinin 11 yılda tamamlanmadığını da sözlerine eklemiştir.
Son Durum ve Bölgesel Gelişmeler
Yaklaşık 570 metre karelik alanın kamulaştırma işlemi ise dört ay önce gerçekleşmiş olsa da, uzun süredir herhangi bir gelişme yaşanmamıştır.
Bu süreçler ve yaşananlar, bölgedeki hak ve mülkiyet sorunlarının ne kadar karmaşık ve çözüm bekleyen bir durum olduğunu gözler önüne sermektedir.
Kaynaklar
DHA tarafından hazırlanan bu haber, bölgedeki gelişmeler ve Balcı’nın anlatımlarını içermektedir.