DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İmamoğlu’nun Yargılanmasına Dair Detaylar ve Gelişmeler

İmamoğlu’nun yargılanmasına dair son gelişmeler ve detaylar hakkında güncel bilgiler burada. Haklı duruşunu ve son durumu öğrenin.

16.06.2025
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yolsuzluk ve Hakaret Davası Süreci

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanması ve görevden uzaklaştırılmasının ardından, kamuoyunu yakından ilgilendiren yeni gelişmeler yaşandı. İmamoğlu’nun, bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle “terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek,” “hakaret” ve “tehdit” suçlarından yargılanması devam ediyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya, tutuklu bulunan İmamoğlu ve avukatları katılırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve partililer de izleyici olarak yer aldı. Mahkeme başkanı, savcılığın hazırladığı esas hakkındaki mütalaanın dosyaya sunulduğunu belirtti.

Mütala ve Talep Edilen Cezalar

İddianamede, İmamoğlu’nun kamu görevlisine karşı hakaret, tehdit ve terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu 53. maddesi kapsamında, kamu görevinden yoksun bırakılmasına da ilişkin talepte bulunuldu.

İddianamenin İçeriği ve Suçlamalar

İddianamede, Başsavcı Akın Gürlek’in “mağdur” sıfatıyla yer aldığı ve İmamoğlu’nun katıldığı bir panelde yaptığı konuşmalarda Gürlek’e yönelik suç içerikli ifadelerde bulunduğu tespit edildi. Bu konuşmaların, Gürlek’in terör suçlarına bakmakla görevli yüksek mahkemelerde başkanlık yaptığı, sulh ceza hakimliği ve Adalet Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulunduğu dönemlerde, çeşitli terör örgütleri tarafından hedef haline getirildiği bilgisiyle desteklendi.

İmamoğlu’nun bu ifadeleriyle, “terörle mücadelede yer almış kişileri hedef göstermek” suçunu işlediği ve kamu görevlisini küçük düşürmeye yönelik ifadeler kullandığı ifade edildi. Ayrıca, söz konusu söylemlerle, kamu görevlisinin saygınlığını zedelemeye çalıştığı ve düşünce açıklama sınırlarını aştığı belirtiliyor.

İki Olay ve Yaptırımlar

İddianamede, İmamoğlu’nun 27 Ocak’taki basın toplantısında yargı organları ve bilirkişi olarak görev yapan bir kişiyi hedef gösterdiği de detaylandırıldı. Bu eylemin, “yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs etmek” suçunu oluşturduğu değerlendirilmekte. Birbirini tamamlayan bu iki olayda, İmamoğlu’nun nüfuzunu kullanarak yargı ve hukuk sistemine baskı yapmayı amaçladığı iddia ediliyor.

Sonuç olarak, İmamoğlu hakkında, hem “kamu görevlisine hakaret”, hem “tehdit”, hem de “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlarından toplamda 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edilmekte. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi kapsamında, kamu görevinden yoksun bırakılmasına karar verilmesi de isteniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.