DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İmamoğlu’nun Yargılanma Süreci ve Kararları

İmamoğlu’nun yargılanma süreci ve alınan kararlar hakkında detaylı bilgi, gelişmeleri ve son durumu öğrenmek için hemen tıklayın.

18.07.2025
A+
A-

İstanbul Adliyesinde Gözlenen Tarihi Duruşma

İstanbul’daki 14. Ağır Ceza Mahkemesi, yetersiz kalan salon nedeniyle duruşmayı Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde bulunan 1 No’lu duruşma salonuna taşıdı. Saat 10.20’de başlayan oturumda, çeşitli kamu görevlileri, milletvekilleri ve siyasi liderler hazır bulundu. Duruşmaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in avukatıyla birlikte, tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Savcılığın Mütalaası ve İmamoğlu’nun Savunması

16 Haziran’da gerçekleşen ilk duruşmada, savcılık mütalaasında, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle çeşitli suçlar işlediğine işaret ederek, toplamda 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep etti. Mütalaada; “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” ve “Tehdit” suçları yer aldı.

İmamoğlu’nun Duruşmadaki Duygusal ve Siyasi Savunması

Ekrem İmamoğlu, savunmasında, yaşadıkları ve hukuk sürecine ilişkin derin eleştirilerini dile getirdi. “Hayat kısa, savunmam da hayat kadar kısa olacak” diyerek sözlerine başlayan İmamoğlu, adalet mekanizmasının olağandışı ve yoğun bir baskı altında olduğunu vurguladı. “Burası benim adımın ve milletimizin onurunun yargılandığı bir mahkemedir” şeklinde konuştu. Ayrıca, genç yaşta tutuklanmasının ve siyasi amaçlı iddianamelerle karşılaşmasının kendisini derinden etkilediğini belirtti ve “Cumhurbaşkanı adayı olmam engellenmek istendi” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’ndan Siyasi Mesajlar ve Demokratik Çağrılar

İmamoğlu, sözlerine devam ederek, “Türkiye’nin birlik ve beraberliğini sağlamak bizim en büyük sorumluluğumuzdur” diyerek, demokratik haklara ve özgürlüklere sahip çıkma çağrısı yaptı. Ayrıca, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve DEM Parti’ye seslenerek, bu süreçte aşırı milliyetçilik ve siyasetin yıkıcı etkilerinden uzak durmalarını istedi. “Bu mahkeme, siyasetin değil, adaletin yeridir” diyerek, adil yargılanma talebini vurguladı.

Gerginlik ve Sözlü Çatışma

Duruşma sırasında, savcı ve İmamoğlu arasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Mahkeme Başkanı’nın, İmamoğlu’nun konuşmasını sınırlaması ve suçlamalara odaklanması yönündeki uyarılarına rağmen, İmamoğlu kendisini savunmaya devam etti. “Türkiye tarihinde bana uygulanan bu tecrit, hukuki değil, siyasi bir karardır” diyerek, duruşmadaki sert tutumu dikkat çekti. Ayrıca, savcıyla göz göze gelerek, “Size bakmak yasak mı?” diye sordu. Bu sözler, mahkeme salonunda gerginlik yarattı.

Karar ve Hapis Cezası

Öğle arasından sonra yeniden başlayan duruşmada, mahkeme heyeti, İmamoğlu’nu ‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçundan beraat ettirirken, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, ‘Tehdit’ suçundan ise 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Toplamda, 1 yıl 8 ay hapis cezası alan Ekrem İmamoğlu, mahkeme tarafından bu şekilde hüküm giydi. Duruşma, DHA tarafından detaylı şekilde takip edildi ve kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.