DOLAR 32,5282
EURO 34,7884
ALTIN 2.425,52
BIST 9.721,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

İlk Kovid-19 Aşıları Kusurlu Olabilir

03.11.2020
A+
A-

İngiltere Aşı Görev Gücü Başkanı Kate Bingham, ilk üretilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarına karşı fazla iyimser olunmaması gerektiği konusunda uyararak, ‘İlk uygulanacak aşılar kusurlu olabilir ve herkes için faydalı olmayabilir’ ifadelerini kullandı.

Bingham, Lancet dergisi için yazdığı makalede, tıp tarihinde hiçbir aşının koronavirüs aşısı kadar beklenmediğini vurguladı.

Salgından kurtulmanın tek yolunun ‘aşılama’ olduğunu belirten Bingham, ilk ortaya çıkacak olan aşılara karşı fazla iyimser yaklaşılmaması konusunda uyarısında bulundu.

Bingham, ‘İlk üretilecek aşılar muhtemelen mükemmel olmayacak. Yeni nesil aşılar kusurlu olabilir ve herkes için faydalı olmayabilir. Buna hazırlıklı olmalıyız’ dedi.

İNGİLTERE AŞI GÖREV GÜCÜ

İngiltere Aşı Görev Gücü, kamu ve özel sektör iş birliğinde potansiyel koronavirüs aşı çalışmalarını desteklemek, çalışmalar için sağlanacak olan finansmanı hareketlendirmek ve klinik deneyleri takip etmek için halen hükümetin bilim danışmanı olarak görev yapan Sir Patrick Vallance tarafından kuruldu.

Aşı Görev Gücü’nde başkanlık görevini yürüten Kate Bingham, Başbakan Boris Johnson’a aşı çalışmaları hakkında rapor sunuyor.

OXFORD AŞISI

İngiltere’de Oxford Üniversitesi Jenner Enstitüsü ile Oxford Aşı Grubu iş birliğinde geliştirilen ve üretim lisansı İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca tarafından satın alınan aşı adayı ‘AZD1222’ için İngiltere ve Hindistan’da 2’nci ve 3’üncü aşama, Brezilya, Güney Afrika ve ABD’de 3’üncü aşama klinik denemeleri devam ediyor.

Tüm dünyada toplam 30 bin sağlıklı gönüllüsü üzerinde test edilmesi planlanan aşı adayı için ABD 1,2 milyar dolar kaynak sağlarken, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri testlerin başarılı olması durumunda şirketten 400 milyon doz aşı satın alma konusunda anlaşmaya vardı.

Hindistan Serum Enstitüsü (SII) iş birliğiyle denemelerde kullanılmak üzere milyonlarca doz aşı üreten şirket, aşı adayının Ekim ayının son günlerinde acil kullanıma hazır hale getirilmesini planlanıyordu.

İLİşKİLİ HABERLER Kovid-19’a Karşı Aspirin

Kovid-19’a Karşı Aspirin

Kalorifer Kovid-19’u Bulaşma Riskini Artırıyor mu?

Kalorifer Kovid-19’u Bulaşma Riskini Artırıyor mu?

Kovid-19 ile Varlıklı ve Yoksul Çocukların Farkı Büyüyor

Kovid-19 ile Varlıklı ve Yoksul Çocukların Farkı Büyüyor

Kovid-19 Deneylerindeki Farelerin Tanesi 10 Bin TL Değerinde

Kovid-19 Deneylerindeki Farelerin Tanesi 10 Bin TL Değerinde

İLİşKİLİ GALERİLER Berkay Şahin: 10 Günde Bir Koronavirüs Testi Yaptırıyoruz

Berkay Şahin: 10 Günde Bir Koronavirüs Testi Yaptırıyoruz

Diyarbakır'da Akılalmaz Olay: Koronavirüs Hastası 9 Yaşındaki Kızın Yüzüne Tükürdü

Diyarbakır’da Akılalmaz Olay: Koronavirüs Hastası 9 Yaşındaki Kızın Yüzüne Tükürdü

Irmak Ünal Koronavirüse Yakalandı

Irmak Ünal Koronavirüse Yakalandı

Murat Dalkılıç Konserinde Koronavirüs Kuralları Hiçe Sayıldı

Murat Dalkılıç Konserinde Koronavirüs Kuralları Hiçe Sayıldı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.