DOLAR 32,2501
EURO 35,0397
ALTIN 2.490,90
BIST 10.601,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 24°C

İlk kez Altın Küre alan Christopher Nolan Heath Ledger’ı andı

“Oppenheimer” ile 81. Altın Küre Ödül Töreni’ne damga vuran ünlü yönetmen Christopher Nolan, ödülünü kabul ederken merhum oyuncu Heath Ledger’ı andı.

09.01.2024
A+
A-

7 Ocak 2024 akşamı 81. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu. Oppenheimer geceye damga vururken, Christopher Nolan‘ın duygu dolu konuşması gündem oldu.

Oppenheimer’la ilk Altın Küre‘sini kazanan Nolan, ödülünü almak için sahneye çıktığında Batman’in devam filmi Kara Şövalye‘de (The Dark Knight) rol alan Heath Ledger’ı andı.

Nolan, törende en son 2009 yılında sahneye çıktığını ve hayatını kaybeden Ledger adına “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü kabul ettiğini söyledi.

“DAHA ÖNCE BU SAHNEYE LEDGER İÇİN ÇIKMIŞTIM”

Bu kez “En İyi Yönetmen” ödülünü alan Christopher Nolan, “Teşekkür ederim. Sevgili dostumuz Heath Ledger adına bunlardan birini kabul etmek için bu sahneye çıkmıştım ve bu benim için karmaşık ve zorlayıcıydı. Konuşmanın ortasında başımı kaldırdım ve Robert Downey Jr beni yakaladı ve bana sevgi ve destek dolu bir bakış attı. Şu anda bana verdiği bakışın aynısı…” dedi.

Robert Downey Jr da Nolan konuşmasını yaparken gülümsedi.

“KENDİ ADIMA ÖDÜL KABUL ETMENİN DAHA KOLAY OLACAĞINI DÜŞÜNMÜŞTÜM”

Ünlü yönetmen, sözlerine “Kendi adıma kabul etmenin daha kolay olacağını düşünmüştüm ama burada dururken bunu yalnızca insanlar adına kabul edebileceğimi fark ettim. Yönetmenler olarak insanları bir araya getiriyoruz ve ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz” diye devam etti.

Kara Şövalye (The Dark Knight), Heath Ledger’ın ölümünden sonra seyirci ile buluşmuş ve film, gişe rekorları kırmıştı. Ledger, 28 yaşında kazara aşırı dozdan hayatını kaybetmişti.

Gecede Cillian Murphy ve Robert Downey Jr da “En İyi Erkek Oyuncu” ve “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödüllerini aldı.

NTV

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.