DOLAR 32,5103
EURO 34,7183
ALTIN 2.494,01
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İlk elektrikli MINI modeli sonunda tanıtıldı

10.09.2019
A+
A-

Markanın tamamen elektrikli ilk otomobili olan MINI Cooper SE‘nin elektrikli motoru 184 beygir güç üretiyor. Otomobil bu sayede 0’dan 100’e 7.3 gibi mütevazi bir sürede ulaşıyor. Ayrıca, yeni elektrikli aracın  yeni nesil lityum iyon bataryasıyla 235-270 km aralığında bir menzil sunuyor.

Kasım 2019‘da üretimi İngiltere’de başlayacak olan otomobilin standart donanımında LED farlar, dijital gösterge paneli, elektrikli park freni, iki bölgeli otomatik klima, ısı pompası teknolojisine sahip bir ısıtma sistemi, yardımcı ısıtma, sabit klima fonksiyonları ve MINI Connected navigasyon özellikleri bulunuyor.

Yeni model ayrıca, bireysel gereksinimlere göre ayarlanabilen dört ekipman paketi ve sürüş asistan sistemi ile birlikte pazara sunulacak.

MINI’nin yeni elektriklisine MINI Cooper SE Countryman ALL4 Plug-in Hybrid de eşlik ediyor. Bu modelde BMW Grubu‘nun yeni nesil pil hücresi teknolojisi kullanılıyor. Bu da menzile pozitif yönde katkı sağlıyor.  Pilin boyutları sabit kalmasına rağmen elektrikli menzilini yüzde 30 arttırarak 55 – 57 kilometre seviyelerine yükseltiyor. Standart bir ev prizinde 5 saatte şarj olan otomobil wallbox’a takıldığında 3 saat 15 dakika yeterli oluyor.

0’dan 100 kilometre hıza 6.8 saniyede ulaşan otomobilin motoru 224 beygir güç üretiyor. 4-çeker sistemi ise ön ve arka tekerleklere dengeli bir şekilde güç aktarılmasına yardımcı oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.