DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

‘İlana Koysam Satılır mı?’ Diyenler Buraya: Aralık Ayında En Çok Satılan 2. El Otomobiller Açıklandı

03.01.2023
A+
A-

İkinci el otomobil sektörü, Türkiye bazında en önemli pazarlardan biridir. Öyle ki bazen araçların ikinci elleri, sıfırlarından daha pahalı bile olabiliyor. Böylesine yoğun işlemin döndüğü pazarda insanlar merak ediyor: ‘En çok hangi araba satılmış?’

Her sene olduğu gibi bu sene de arabam.com, bu konuda detaylı bir araştırma yaptı ve grafiklerini bizlerle paylaştı. Önce gelin en çok hangi araba markası, daha sonra en çok hangi araba modeli ikinci el pazarında satılmış göz atalım.

2022 yılının son ayı Aralık’ta en çok hangi otomobil markası ilana verilmiş?

En çok ilan verilen marka

İkinci el otomobil pazarı arabam.com’un verilerine göre yılın son ayında Renault, Fiat’ı az bir farkla geçerek ikinci el pazarında en çok ilana verilen otomotiv markası olmuş. Ardından ilk 10’da sırasıyla Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Honda ve Citroen yer alıyor.

Peki en çok hangi model ikinci el pazarında rağbet görmüş?

En çok satılan modeller

İkinci el otomobil ilanlarına model baz alınarak bakıldığı ve incelenildiği zaman yine Renault markası, Clio modeliyle 1. sırada yer alıyor. Renault’un ardından ilk 10 şöyle: Opel Astra, Renault Megane, Ford Focus, Toyota Corolla, Honda Civic, Volkswagen Passat, Volkswagen Polo, Fiat Egea, Fiat Linea.

En çok hangi yıla ait model satışa konulmuş?

Yıla göre ilan oranları

Sitede verilen ilanlara göre insanlar en çok 2012, 2011 ve 2017 yılına ait modellerdeki araçlarını satışa koymuşlar. 2000 yılı öncesi araçlar, toplam ilanın %14,4’ünü oluşturuyor.

En çok hangi fiyat aralığında araç ilana verilmiş?

Fiyat aralığına göre ilan oranları

İnsanlar en çok 300.000 TL ile 350.000 TL arasında bir fiyat etiketiyle araçlarını satılık ilanına koymuşlar. 350.000 TL ve sonrası, toplamın %37,8’ini oluşturuyor.

Sizce 2023 yılı ikinci el otomobil piyasasında nasıl bir etki oluşturacak? İnsanlar daha rahat otomobil sahibi olabilecekler mi? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.