DOLAR 32,4652
EURO 34,8281
ALTIN 2.452,43
BIST 9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

İkinci el bilgisayar alırken dikkat edilmesi gerekenler! (2020) Yeni bir video ile karşınızdayız. Bu videomuzda ikinci el bilgisayar satın alırken dikkat edilmesi gerekenler…

28.07.2020
A+
A-

Donanım fiyatlarının artmasından dolayı kullanıcılar son zamanlarda ikinci el donanımlara yönelmiş durumda. İkinci el ürünlere bu kadar talep bulunuyorken bu tarz bir içeriği sizlerle buluşturmanın faydalı olacağını düşündük. Bilgisayar satın alırken donanımdan önce ilk olarak satıcı ile iletişime geçiyoruz ve pazarlık aşamasına başlıyoruz. Teknolojik ürün satın alırken bu detay oldukça önemli olduğu için satıcıya dikkat etmeniz gerekiyor. Satıcı tarafında dikkat edilmesi gereken en önemli maddelerden biri ürünü satın almadan önce test ettirmeyi kabul eden kişileri tercih etmelisiniz. Sözü fazla uzatmadan sizi video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler!

Hangi parçalara dikkat etmeliyiz?

İşlemci alırken dikkat edilmesi gerekenlere bakacak olursak bu tarafta biraz daha rahat olabiliriz. İşlemciler donanım olarak bozulması en zor olan parçalardan bir tanesi. Bundan dolayı da işlemcinin bağlantı yani pinlerine dikkat etmenizde fayda var. Bunun yanı sıra garantili olup olmadığına dikkat ederseniz kolay bir şekilde işlemci tarafında satın alım gerçekleştirebilirsiniz. Tabi ürüne O.C işlemci gibi işlemler yapılmış mı kontrol etmekte de fayda var.

Anakart bildiğiniz üzere bilgisayarın en önemli donanımlardan bir tanesi. Üzerinde bilgisayarda kullanılan bütün donanımların yer alacağı için dikkat edilmesi gerekiyor. İlk olarak işlemci yuvasına yani pinlere bakmak gerekiyor. İşlemcinin denk geleceği yerde bir eğilme bir hasar söz konusu mu buna kesinlikle bakılmalı. Bunun dışında USB ve Ethernet girişlerinin çalışmasıyla alakalı satıcıdan bir video istemenizde fayda var. Tabi PCI EXPRESS yuvalarına da dikkat etmek gerekiyor. Yeni nesil ekran kartlarının ağır olmasından dolayı bu tarafta yamulmalar gerçekleşebiliyor. Bundan dolayı da bu kısımların detaylarının fotoğrafları satıcıdan istenmeli.

Ekran kartı tarafında ise dikkat edilmesi gereken noktalar diğer donanımlara göre daha fazla diyebiliriz.  Performansa direk etki ettiği için bu donanıma oyuncular ve kullanıcılar fazlasıyla önem veriyor. Ekran kartı satın alırken dikkat etmemiz gerekenlerden biri ürünün kullanım sırasındaki ısıları oluyor. Oyunlarda ve stres testlerinde ekran kartının sıcaklığı bu ürünün genel olarak nasıl bir ısıda çalıştığını bize gösterebiliyor. Ekran kartlarında 60 – 70 derece arası normal ısı diyebiliriz. Bu derecelerin üstüne çıktığı zaman ekran kartlarında ısınmaya bağlı performans düşüşü yaşanabiliyor. İkinci el bilgisayar alırken dikkat edilmesi gerekenler konusu hakkında detaylara devam ediyoruz.

RAM kısmında ise kafanız daha rahat olabilir.  RAM alırken dikkat edilmesi gereken çok büyük bir detay yok. Ürünün anakartınız ile uyumlu olup olmadığına dikkat ederseniz, RAM bağlantı pinlerinin sağlam olduğunua dikkat edilmesi gerekiyor. 

SSD ve Harddisk’de ise gerçekten hayat kurtaran detaylar bulunuyor. Bunlardan ilki SSD ve Harddisk tarafında okuma yazma hızlarının kontrolü. Belli başlı programlar üzerinden bu hızları görüntüleyebiliyorsunuz. Harddisk satın alırken üründe  ‘Bad Sectör‘ olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Hızda problem yaratan bu sorun genel kullanıma da oldukça büyük bir zarar veriyor.

Kasa ve güç kaynağında ise dikkat edilmesi gereken noktalar aslında diğer donanımlara göre daha az. Bilgisayar kasası alırken kasanın girişlerine, fanlara ve anakart yuvasında dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun dışında kasa tarafında dikkat etmeniz gereken bir detay bulunmuyor. Güç kaynağında ise ürünün ortalama 5 – 10 yıl arasında olan ürünleri tercih etmenizi tavsiye etmiyoruz. Kullanıma bağlı olarak ürün gücünde düşüşler yaşanabiliyor. Buna ek olarak sertifikalı güç kaynaklarını da tercih etmelisiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.