DOLAR 32,2014
EURO 34,7667
ALTIN 2.418,85
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

Ihlamurun Faydaları Neler, Yararları Nelerdir?

07.08.2021
A+
A-

Bağışıklığı düşük olan kişilerin daha çok yakalandığı hastalıklar, küçük tedbirlerle önlenebilir. Özellikle değişken havalarda yaşanan soğuk algınlıklarına karşı ıhlamurun faydaları yadsınamaz. Ihlamurun faydaları neler? Ihlamurun yararları neler?

Pratik yöntemlerle halsizlik, yorgunluk, boğaz ağrısı, baş ağrısı, grip ya da nezle gibi şikayetlerden korunmak mümkün. Özellikle değişken havalarda yaşanan soğuk algınlıklarına karşı ıhlamur sağlıklı önerilerden biri. Peki ıhlamurun faydaları neler? Ihlamurun yararları neler?

Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların hafif atlatılmasına fayda sağlayacak ıhlamur boğaz ağrına ve tahriş olan bölgeye de iyi gelir. Ihlamurun faydaları saymakla bitmez. Bitki çayları arasında en çok sevilen ve tüketilen ıhlamurdur. Herhangi bir şikayet olmasa da ıhlamurun günde en az 1 bardak tüketilmesi gerekir. Ihlamurun faydaları neler? Ihlamurun yararları neler?

IHLAMURUN FAYDALARI NELER?

– Kış aylarında yaygın olarak varlık gösteren soğuk algınlığına karşı uygulanan tıbbi tedavilere yardımcı olması için ıhlamur tüketilebilir. Doktorların doğal bir ilaç olarak tanımladığı ıhlamurdan hazırlanan çayın balla karıştırılması etkisini artırır. Vücut direncinin artmasına yardımcı olan ıhlamur aynı zamanda nezle ve grip gibi hastalıklarla baş etmeyi de kolaylaştırır.

– Soğuk algınlığının en önemli belirtilerinden biri olan öksürük probleminin, ıhlamur çayının aşırıya kaçmadan tüketilmesiyle çözüme kavuşturulması mümkündür. Öksürüğe sebep olan bakterilerin vücuttan atılması için verilen uğraşa destek olan ıhlamur çayı, öksürük sebebiyle solunum yollarında yaşanan tahrişin giderilmesini sağlar.

IHLAMURUN YARARLARI NELERDİR?

– Metabolizmayı kuvvetlendirerek vücut direncini artıran ıhlamur çayı, bu sayede kan dolaşımını hızlandırır. Düzenli olarak ıhlamur çayı tüketen insanlar, kış aylarında çok fazla üşümezler.

– Nefes açıcı özellikte bir bitki çayı olan ıhlamur çayı, bronşların yumuşamışını sağlar. Solunum yollarındaki tahrişi de aynı özelliği sayesinde giderir. Bu sebeple özellikle kronik alerji problemi yaşayan hastalara semptomlarının ağırlaştığı dönemlerde ıhlamur çayı tüketmeleri önerilir.

Ihlamur çayı, hastalıklara sebep olan mikropların terleme yoluyla vücuttan atılmasını sağlar. Ihlamur çayının acı biberle karıştırılıp tüketilmesi terlemenin şiddetini artırır.

– Sindirim sistemini hızlandıran ıhlamur çayı özellikle kabızlık problemini giderir ve mideyi kuvvetlendirerek tüketilen besinlerin daha kolay hazmedilmesini sağlar.

Ihlamur çayına batırılan pamuğun belirli bir süre boyunca göz kapaklarında bekletilmesi, gün içerisinde çeşitli sebeplerden ötürü yorgun düşen gözlere adeta canlılık verir. Bu uygulama sayesinde aynı zamanda göz çevresindeki bakteri ve çapakların da temizlenmesi, gözaltı morluklarının giderilmesine yardım eder. 

– İçerisine karanfil katılarak tüketilen ıhlamur çayı stres, kaygı gibi duyguların önlenmesine de yardımcı olur.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.