İHA Türkiye’nin 23 Nisan Kutlamaları ve Silivri’deki Deprem Olayları
İHA Türkiye’nin 23 Nisan kutlamaları ve Silivri’deki deprem olaylarına dair detaylar, etkinlikler ve güncel gelişmeler hakkında bilgi edinin.
İHA Türkiye, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlarken, aynı zamanda İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen depremler, kutlama sevincine gölge düşürdü.
Depremler, saat 12.13’te ölçülen 3.9 büyüklüğündeki ilk sarsıntıyla başladı. Bu sarsıntıyı takip eden saat 12.49’da gerçekleşen 6.2 büyüklüğündeki ana depremin yanı sıra, ardından gelen 4.4 ve 4.9’luk artçı depremler, bölgedeki endişe ve paniği artırdı. Bu depremler, özellikle Silivri ve çevre illerde yaşayan vatandaşlarda büyük korku ve tedirginlik yarattı.
23 Nisan Kutlamaları Sırasında Depreme Yakalanan Çocuklar ve Panik Anları
Deprem anında, Silivri’de 23 Nisan kutlaması yapan çocuklar büyük bir şaşkınlık ve korku yaşadı. Silivri Kamiloba Beyazlar Ortaokulu’nda düzenlenen gösteri sırasında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, çocukların hazırlıksız yakalanmasına neden oldu.
Çocukların Panik ve Kaçış Anları
Depremin şiddetiyle birlikte, çocuklar panik içerisinde çığlıklar atarak kaçışmaya başladı. O anlar, bir velinin cep telefonu kamerasına kaydedildi. Çocukların korku dolu anları, gösteri sırasında yaşanan bu olağanüstü durumu gözler önüne serdi.
Olayın ardından bölgedeki yetkililer ve okul yönetimi, çocukların güvenliği için gerekli önlemleri alırken, bölgedeki sarsıntıların devam edip etmediğine ilişkin araştırma ve incelemeler sürdürülüyor. Bu üzücü olay, hem bayram kutlamalarının ne kadar kırılgan olabileceğini hem de doğal afetlerin beklenmedik anlarda nasıl büyük bir paniğe yol açabileceğini gösterdi.